luni , 18 octombrie 2021 1:02 pm
Iasi booked.net
-1°C

Gropile de pe Pasajul Socola astupate de DRDP Iași cu un utilaj cu tehnologie infraroșu de ultimă generație (VIDEO și FOTO)

Au început lucrările de reparații pe Pasajul Socola din municipiul Iași. Se folosește tehnologia IR (infraroșu), pentru încălzirea stratului suport și a materialului de umplere până la 90, respectiv 140 -170 grade. Lucrările se desfășoară pe parcursul a două zile (15-16 ianuarie), în funcție de condițiile meteo.

Directorul general regional al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu, a inspectat ieri lucrările de reparații efectuate pe Pasajul Socola, din municipiul Iași (DN 24, km 191-192), motivul fiind și folosirea, pentru prima oară pe raza municipiului, a tehnologiei cu infraroșu pentru plombările pe anotimp friguros.

Menționăm că utilajul aflat în dotarea Secției de Producție a DRDP Iași are rolul de a încălzi atât stratul suport, cât și materialul de umplere (mixtură stocabilă sau material reciclat), până la o temperatură maximă de lucru 140-170 de grade. Acest lucru face posibilă atât uscarea suprafeței lucrate, cât și executarea de lucrări la temperaturi ale mediului ambiant de -10 sau chiar -20 de grade. În plus, folosirea utilajului de tip Ares 2.1 conferă o durabilitate mai mare a lucrărilor de plombări pe timp de iarnă, de cel puțin șase luni de la data efectuării.

Reamintim că lucrările la Pasajul Socola vor continua și astăzi, 16 ianuarie, în funcție de condițiile meteo.
Lucrările se vor desfășura cu restricționarea traficului pe o bandă pe sens, alternativ, zona de lucru beneficiind de semnalizarea aferentă și de prezența în zonă a unui echipaj al Poliției Locale.

Recomandări

Bancul zilei

Trecătorii privesc cu nedumerire la un individ care stă nemișcat, cu urechea lipită de asfalt. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *