sâmbătă , 27 februarie 2021 10:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

Grijă pentru plămânii și sănătatea ieșenilor din partea municipalității-nu se vor planta copaci ci se vor achiziționa sisteme sofisticate de milioane de lei

Iașul va fi conectat la un amplu program european care vizează îmbunătățirea calității aerului prin utilizarea de filtre bio-tehnologice în spațiile urbane poluate. Participarea Municipiului Iași, în calitate de partener lider, la programul LIFE al Comisiei Europene, a fost votată de către consilierii locali în ședința de luni, 31 august.
Prin intermediul programului LIFE, municipalitatea ieșeană va achiziționa 10 ansambluri City Tree, o combinație ideală între plante și tehnologia Internet of Things.
City Tree include o suprafață mare cu diferite tipuri de mușchi care asigură filtrarea particulelor de aer, inclusiv praful fin, producând în același timp oxigen și reducând nivelul de zgomot. În același timp, reține și evaporă o cantitate importantă de umiditate, asigurând un efect sesizabil de răcire cu până la 2,5 grade Celsius.
Un ansamblu City Tree filtrează într-o oră aer respirabil pentru aproximativ 7.000 de oameni, reducând cu 80% praful fin din aer.
City Tree poate fi echipat suplimentar și cu tehnologia de rețea mobilă de date pentru a îmbunătăți infrastructura digitală din oraș, cu panouri fotovoltaice și panouri LED publicitare.
Ansamblul City Tree include 8 module de mușchi cu sistem de ventilație și irigare, o zonă de odihnă și senzori specifici.
Valoarea estimată pentru implementarea proiectului este de 958.356 de euro, din care contribuția programului LIFE este de 527.095 euro (asistență financiară nerambursabilă), contribuția proprie a Municipiului Iași este de 301.882 de euro, în timp ce partenerul asociat acestui proiect va asigura suma de 129.378 de euro.
Și Municipiul Cluj – Napoca a aderat la acest program și va cumpăra trei filtre City Trees, cu o sumă estimată de 1.000.000 de lei.

Recomandări

În Vaslui un pacient cu coronavirus a fost preluat după 22 ore de ambulanță

Sistemul de sănătate din România doboară record după record, dar într-o manieră negativă. Un pacient …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *