Grevă spontană a șoferilor de autobuz CTP

Date:

Şoferii de autobuz din Iaşi au pornit în această dimineaţă un protest spontan, cerând conducerii Companiei de Transport Public măriri salariale. Cei mai mulţi dintre şoferi vor un salariu de 4000 de lei, în condiţiile în care în prezent cei experimentaţi primesc circa 2900 de lei, iar debutanţii circa 2600 lei.

”Conducerea CTP Iaşi a luat act de greva spontană organizată în mod nelegal de un grup de şoferi, angajaţi ai instituţiei, în dimineaţa zilei de 2 noiembrie 2021, protest neasumat de nicio organizaţie sindicală. Directorii companiei se află în mijlocul protestatarilor, pentru negocieri, încă din momentul în care au fost anunţaţi că autobuzele nu ies la stradă din cauza întreruperii activităţii conducătorilor auto.Numărul tramvaielor a fost suplimentat în această dimineaţă, pentru a suplini lipsa autobuzelor la stradă. Le cerem scuze călătorilor pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neprevăzut”, au transmis reprezentanţii Companiei de Transport Public Iaşi.

Protestul spontan a început marţi dimineaţă, când câteva sute de şoferi au refuzat să mai iasă la stradă, până nu discută cu primarul Mihai Chirica.

”Am luat act de dimineaţă. Câţiva dintre şoferii CTP Iaşi nu au vrut să iasă la stradă şi i-au incitat pe ceilalţi, cu toate că nu a fost anunţată o mişcare sindicală într-un scop. Vreau să le spun un lucru cât se poate de sincer. Creşterile pe care le-am suportat cu toţii la combustibil, la energie, toată presiunea pe care oraşul o are pentru a menţine căldura în spitale, în şcoli, pentru cei 120.000 de cetăţeni care trebuie să-i încălzim în această iarnă, face imposibilă o asemenea abordare. Pe principiul forţei eu le-am transmis de fiecare dată, cu primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, nu se negociază cu pumnul în masă, niciodată. Aşa încât, i-am spus şi domnului de la Sindicat mai înainte, când termin şedinţa pentru termoficare, vom începe să discutăm. Persoana care i-a incitat nefiind niciun semnal din partea sindicatelor, care mai are sancţiuni din partea CTP-ului cu diverse abateri în ceea ce priveşte locul lui de muncă, voi propune să fie destituită”, a transmis primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...