luni , 19 aprilie 2021 4:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Gheorghiţă avertizează: Beneficiile vaccinului ating valoarea maximă la 14 zile după administarea celei de-a doua doze

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat că protecția completă împotriva coronavirusului se atinge după 7-14 zile de la a doua doză de vaccin, astfel că persoanele care se vaccinează nu trebuie să se relaxeze prea devreme.

„ Pana pe 21 februarie, un numar de 3.969 de persoane adica 0,49% din persoanele vaccinate cu prima doza au fost testate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Mediana timpului scurs de la vaccinarea cu prima doza pana la depistarea infectiei a fost de 7 zile, ceea ce inseamna ca au fost diagnosticate in perioada de timp in care nu a aparut anticorpii protectori.
Dupa a doua doză un numar de 446 persoane adica 0,08% din totalul persoanelor vaccinate cu doua doze au avut un test pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze pana la testul pozitiv a fost de 4 zile.
Reamintesc ca beneficiile vaccinului ating valoarea maxima la cel putin 7, 10, 14 zile in functie de tipul vaccinului dupa administarea celei de-a doua doza. Accentuez nevoia pastrarii masurilor de protectie pentru ca altfel putem avea un fals sentiment de siguranta si sa ne expunem in fata infectiei cu SARS-COV-2″, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Recomandări

Avionul Spartan a adus aseară 4 pacienți de la București la Iași

Avionul Spartan a aterizat aseară la Iași cu 4 pacienți pozitivi intubați de la Unitățile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *