Gheorghe NICHITA, fostul primar al IAȘULUI, a fost eliberat din PENITENCIAR

Date:

Astăzi, 19 octombrie 2021, fostul primar al Iaşului a fost eliberat din penitenciar. Decizia magistraţilor este una definitivă.

Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 714 din 30 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 6328/193/2021 al Judecătoriei Botoşani. Cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 19 octombrie 2021”, a transmis Tribunalul Botoșani.

Dosarul ”Amanta”! La primă instanță Gheorghe Nichita a fost condamnat la 5 ani și 2 luni de închisoare

Amintim că, la prima instanță, fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat la 5 ani și 2 luni închisoare. Acesta este acuzat de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În același dosar, instanța l-a condamnat pe Liviu Mihai Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale Iași, la 4 ani și 5 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată, și abuz în serviciu, în formă continuată. De asemenea, Tribunalul Iași i-a obligat pe cei doi să îi plătească Poliției Locale a Municipiului Iași suma de 105.239 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. În plus, Hliboceanu a fost obligat să achite Poliției Locale ieșene suma de 74.517 lei, cu titlu de despăgubiri civile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Întreaga rețea de coșuri stradale din municipiul Iași va fi modernizată

În cadrul campaniei de curățenie de primăvară, aflată în...

160 de apartamente vor fi construite în comuna Miroslava! Ce categorii de persoane pot beneficia de locuințe

Primăria Comunei Miroslava a depus o cerere de finanțare...

Moment decisiv pentru UAIC Iași! Astăzi se votează viitorul rector al universității

Astăzi, 18 martie 2024, va fi o zi crucială...