luni , 6 decembrie 2021 7:01 pm
Iasi booked.net
-1°C

Gheorghe NICHITA, fostul primar al IAȘULUI, a fost eliberat din PENITENCIAR

Astăzi, 19 octombrie 2021, fostul primar al Iaşului a fost eliberat din penitenciar. Decizia magistraţilor este una definitivă.

Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 714 din 30 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 6328/193/2021 al Judecătoriei Botoşani. Cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 19 octombrie 2021”, a transmis Tribunalul Botoșani.

Dosarul ”Amanta”! La primă instanță Gheorghe Nichita a fost condamnat la 5 ani și 2 luni de închisoare

Amintim că, la prima instanță, fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat la 5 ani și 2 luni închisoare. Acesta este acuzat de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În același dosar, instanța l-a condamnat pe Liviu Mihai Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale Iași, la 4 ani și 5 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată, și abuz în serviciu, în formă continuată. De asemenea, Tribunalul Iași i-a obligat pe cei doi să îi plătească Poliției Locale a Municipiului Iași suma de 105.239 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. În plus, Hliboceanu a fost obligat să achite Poliției Locale ieșene suma de 74.517 lei, cu titlu de despăgubiri civile.

Recomandări

Gheorghe Gelu JUNICĂ din Dosarul Amanta-Nichita, a fost ARESTAT! Acesta conducea o rețea uriașă de DROGURI

Gruparea condusă de Gheorghe Gelu Junică aducea canabisul din Olanda sau Germania. DIICOT a reţinut …

One comment

  1. Ce a fost și ce a ajuns omul asta!! Și asta pentru o găoaza tinerica..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *