miercuri , 19 ianuarie 2022 1:25 am
Iasi booked.net
-1°C

Gheorghe Gelu JUNICĂ din Dosarul Amanta-Nichita, a fost ARESTAT! Acesta conducea o rețea uriașă de DROGURI

Gruparea condusă de Gheorghe Gelu Junică aducea canabisul din Olanda sau Germania. DIICOT a reţinut ieri opt persoane. Cumpărau un kilogram de canabis cu 1.700 de euro şi îl vindeau în Iaşi cu 17.000 de euro. Junică a fost cel care trebuia să o intimideze pe amanta primarului Nichita.

Gruparea era condusă de către un apropiat al clanului interlop Corduneanu, şi anume Gheorghe Gelu Junică, de 43 de ani, conform ziarului de iasi. Acesta a mai fost cercetat de către autorităţi în urmă cu câţiva ani, în dosarul amantei lui Gheorghe Nichita.

Fostul primar apelase la clanul Corduneanu pentru a pune presiune pe Adina Samson să se despartă de iubitul ei, după ce îl părăsise pe edil. La momentul respectiv, clanul Corduneanu l-a trimis pe Gelu Junică la mall să-i intimideze pe cei doi, care aveau o întâlnire. Ultimul transport de droguri care a avut loc zilele trecute a fost coordonat chiar de către Junică.

Ca şi dăţile trecute, două sau trei maşini de lux plecau în Europa, şi cumpărau până la cinci kilograme de canabis, pe care le ascundeau în locaşuri special amenajate în maşini. Unul dintre traficanţi mergea înainte, la punctul de trecere al frontierei şi raporta dacă este aglomerat sau este sfârşitul turei, pentru a trece mai uşor de punctele de control. De altfel, gruparea cumpăra un kilogram de canabis cu 1.700 de euro şi îl vindea în Iaşi cu 17.000 de euro. Ieri, opt membri ai grupării au fost reţinuţi.

„La data de 28 octombrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 8 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în forma cultivării, vânzării şi a introducerii în ţară.

În cauză s-a reţinut faptul că, inculpaţii au abordat diferite modalităţi de procurare a drogurilor, procedând fie la cultivarea, atât indoor, cât şi outdoor, fie la importul din afara ţării, iar, ulterior, drogurile astfel obţinute le-au oferit spre vânzare”.

În scurt timp, procurorii DIICOT Iași vor prezenta magistraților propunerea de arestare preventivă a celor opt traficanți de droguri.

„Instanța admite propunerea formulată și, în consecință, ia față de inculpații Mareș Constantin – Mugurel, Horobeț Alexandru, Horobeț Raluca Georgiana, Junică Elena, Prăjină Florin, Cojocariu Cătălin, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, Junică Gheorghe Gelu și Lupu Dorel, cercetați pentru trafic de droguri de risc și introducere, fără drept, în țară de droguri de risc, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților”, au afirmat judecătorii ieșeni.

 

Recomandări

Gheorghe NICHITA, fostul primar al IAȘULUI, a fost eliberat din PENITENCIAR

Astăzi, 19 octombrie 2021, fostul primar al Iaşului a fost eliberat din penitenciar. Decizia magistraţilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *