marți , 27 iulie 2021 11:18 am
Iasi booked.net
-1°C

Gest „simplu” al unui vatman din Iași: „Am luat-o în brațe și am urcat-o în tramvai. Putea să fie mama mea”

Vatmanul Vasile Adochiței a plecat într-o cursă obișnuită spre Copou și nimic nu prevestea că va stârni un val uriaș de emoție datorită unui „gest simplu”, cum mărturisește chiar el, personajul principal al unei scene spontane, în care a dat dovadă de un puternic simț civic.

Vasile Adochiței, de 51 de ani, este vatmanul din cadrul Companiei de Transport Public (CTP)Iasi care, atunci când se pregătea să oprească mijlocul de transport în Stația Filarmonica, a observat o femeie în vârstă care aștepta tramvaiul sprijinindu-se de un cadru.

Vatmanul a coborât imediat din vagon și a ridicat-o în brațe pe bătrâna căreia i-ar fi fost imposibil să se poată urca singură în vehicul, a așezat-o pe scaun și i-a adus și cadrul, cel care o ajută să se deplaseze zi de zi.

Angajatul CTP i-a promis călătoarei că o va ajuta și la coborâre, în Stația Stadion, acolo unde era așteptată de către o nepoată de-a sa.

„Am luat-o în brațe și am urcat-o în tramvai. Putea să fie mama mea, cum să nu o ajut?! Am mai ajutat și alți călători, dar nu consider că am făcut ceva special, e normal să ne sprijinim unii pe alții, la nevoie. Am observat, de-a lungul timpului, că sunt și călători care se ajută între ei și mă bucur. Cu toții ar trebui să îi ajutăm pe bătrâni, căci și noi ajungem ca ei”, a declarat Adochiței care lucrează ca vatman în Iași de 13 ani.

„Suntem mândri că din echipa CTP Iași face parte vatmanul Vasile Adochiței și îi mulțumim pentru gestul de omenie pe care l-a făcut”, scriu șefii vatmanului pe pagina oficială de Facebook a CTP Iași.

Recomandări

Un tânăr din Iași a intrat în casa unei bătrâne și a încercat să o violeze

O bătrână de 65 de ani din județul Iași s-a speriat cumplit când într-o noapte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *