miercuri , 19 ianuarie 2022 2:31 am
Iasi booked.net
-1°C

Genoveva Aurelia Farcaş, toate detaliile despre redeschiderea şcolilor, la ISJ Iaşi: „Elevii și profesorii suspecți de Covid-19 vor putea fi testați la școală”

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, tine o conferinţă de presă vineri, 5 februarie 2021, de la orele 13.00.

„Școala va începe de luni, desigur prin raportare la scenariile de funcţionare pentru fiecare localitate. La acest moment, unităţile de învăţământ analizează şi propun scenariul de funcţionare prin raportare la rata de incidenta. Aceasta va fi avizata de DSP Iaşi. urmând să fie aprobate prin hotatare a CJSU. În acest context, aş vrea să vă spun, la nivelul şcolilor s-au făcut pregătiri, reorganizări ale spaţiilor şcolare că de luni să fie primiţi cei şcolarii şi preşcolarii.

La acest moment, din verificările pe care le-am făcut putem constantă că există măşti, dezinfectat pentru toată lumea, s-au luat toate măsurile pentru aşezarea mobilierului în toate sălile de clasa să fie respectată distanţă de un metru între elevi. În condiţiile în care această soluţie nu va putea fi identificată, fiind mai mulţi elevi, cadrul didactic va încerca să aşeze mobilierul cu condiţia ca toţi elevii din învăţământul şcolar şi preşcolar să fie aduşi la şcoală.

Ca profesor, ca inspector şcolar, vreau să vă spun faptul că sistemul hibrid nu şi-a demonstrat o eficienţă pedagogică, unii acasă, unii în clasă, situaţia este greu de gestionat. Opţiunea ministerului este justificată pedagogic.

Toţi directorii de şcoala au demarat pregătirile cu mult timp înainte, sunt dispensere cu dezinfectant. Directorii vor comunica informaţiile de interes către părinţi şi elevi. Părinţii cu certitudine s-au pregătit, vor afla astăzi pe care scenariu va merge copilul de luni.

Părinţii şi nici o altă persoană din afara unităţii de învăţământ nu are acces în curtea şi încântă şcolii în contextul de fată. Aş mai spune că este important ca şi în septembrie elevii au fost prezenţi fizic la scoală, ca elevii şi personalul să poarte corect masca şi să se dezinfectează în permanenţă.

267 unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi. MEC a anunţat că astăzi va exista posibilitatea de luni să completeze această solicitare pentru un test rapid în condiţiile în care elevul manifestă simptomatologie. Aceste teste vor fi în unităţile de învăţământ”, a declarat prof. dr. Genoveva Farcaș, inspector general școlar.

Recomandări

Incendiu izbucnit la o școală din Gura Humorului

Un incendiu a izbucnit intr-o sala de clasa, la Scoala Primara din cartierul Boureni, orasul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *