marți , 31 martie 2020 9:36 am
Iasi booked.net
-1°C

Gala Centenarului Filmului Românesc, astăzi la Ateneu

Centenarul Filmului Românesc încheie caravana dedicată reunirii simbolice a regiunilor istorice ale României Mari, prin Gala din 18 decembrie 2019. Evenimentul va avea loc la Ateneul Național din Iași, va începe la ora 19:00, și va avea ca invitați zeci de personalități din lumea cinematografiei, primarii localităților prin care a ajuns proiectul, parteneri, jurnaliști și consultanți din cinema.

Proiectul a fost lansat pe 3 februarie 2018, în anul Centenarului, la Iași, de către două asociații nonguvernamentale: ARTIS din Iași și AO MIA din Chișinău. Proiectul s-a desfășurat în România, în Republica Moldova și Cernăuți, cu invitați ai cinematografiei românești și cu proiecții ale filmelor alese de experții proiectului: Bujor T. Rîpeanu, Irina-Margareta Nistor și Cristian Mungiu.

În cadrul Galei Centenarului Filmului Românesc vor fi lansate cartea și filmul documentar despre proiectul celor 100 de filme, cu episoadele desfășurate, starea cinematografiei și a publicului, precum și întreaga poveste, pe repede înainte a inițiativei celor două asociații de pe ambele maluri ale Prutului. Printre invitații galei sunt: Irina-Margareta Nistor, Vlad Ivanov, Ileana Popovici, Stere Gulea, Vlad Rădescu, Ioana Pavelescu, Ion Sapdaru, Ovidiu Niculescu, Daniel Busuioc, Adrian Păduraru, Teodor Corban ș.a.

Centenarul Filmului Românesc a strâns în albumul său amintirea a 100 de fotograme care, developate în laboratorul sufletului fiecăruia dintre noi, arată chipul încrezător al românului în unitate naţională, întrajutorare şi înfrăţire prin artă.”, declară Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Intrarea la eveniment este liberă, pe bază de rezervare.
Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfășurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași (2017-2020).

Recomandări

Dezinfectați încălțămintea și aerisiți hainele când vă întoarceți acasă

 Coronavirusul poate rezista pe haine de la patru ore până la câteva zile – spun …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *