luni , 17 ianuarie 2022 12:48 am
Iasi booked.net
-1°C

Frumoși și liberi! Turmă de zimbri, filmată în Parcul Natural Vânători Neamț (VIDEO)

O nouă turmă de zimbri în liberate a fost surprinsă de lucrătorii Romsilva într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț.

 

Se pot observa, în această turmă, 14 exemplare de zimbru, între care și câțiva viței născuți în libertate anul trecut.

Aici este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semi-libertate și în captivitate, parcul fiind inclus recent în „Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

http://

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Are o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, întinzându-se pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Zimbrul a fost reintrodus în România în anul 1958, la peste două secole de la dispariția sa din țara noastră, iar în urmă cu șase ani au eliberat primele exemplare în natură în Parcul Natural Vânători Neamț, în acest moment numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată fiind de 36, între care 12 zimbri născuți liberi, semn că proiectul este unul de succes. În timp, zimbrii eliberați și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Anual, specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare în libertate, după un proces îndelungat de selecție și acomodare.

Recomandări

Cât costă bradul anul acesta? Romsilva oferă spre vânzare, circa 34 de mii Pomi de Crăciun

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare 33.996 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *