Franța intră în carantină pentru o lună. Președintele Emmanuel Macron a anunțat lockdown național de sâmbătă

Date:

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, într-o declarație de presă televizată, carantină naţională pentru o lună în Franța și școli închise pentru cel puțin trei săptămâni. Măsurile sunt luate pentru a combate creșterea cazurilor de COVID, a informat BBC.

Restricțiile introduse în 16 zone ale Franței la începutul acestei luni vor fi extinse în toată țara timp de o lună. Lockdown-ul național intră în vigoare sâmbătă și se încheie, dacă nu intervine vreo prelungire, pe 2 mai, a anunțat și Reuters.

Extinderea restricțiilor de circulație în Franța vine ca urmare a valului de infecții cu COVID-19 care riscă să copleșească spitalele.

Vom pierde controlul dacă nu ne mișcăm acum”, a spus președintele Macron într-o declarație televizată. „Este cea mai bună soluție pentru a încetini virusul”, a adăugat Macron, menționând că Franța a reușit să păstreze școlile deschise mai mult timp în pandemie decât alte țări.

Printre măsurile anunţate de Macron se numără închiderea şcolilor de luni, 5 aprilie, pentru minimum trei săptămâni. Toate unităţile şcolare vor avea o săptămână de cursuri online, de luni. Apoi, elevii din trei zone vor fi în vacanţă timp de 15 zile. Cursurile se vor relua pe 26 aprilie – fizic, creşele şi învăţământul primar, iar la distanţă, liceenii şi studenţii, conform news.ro.

Părinţii care trebuie să aibă grijă de copiii lor şi nu pot lucra de acasă vor avea drept la şomaj parţial”, a mai precizat Macron. Trebuie să vaccinăm cât mai repede posibil şi pe cei mai fragili. „Trebuie să vaccinăm neobosit, fără zile de sărbătoare, sâmbăta şi duminica, la fel ca în timpul săptămânii.

Franța a raportat până acum peste 4,6 milioane de cazuri de coronavirus și 95.495 de decese legate de Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

FOTO: DIICOT a descoperit primul laborator clandestin de steroizi din România! Descinderi în IAȘI și alte trei județe

Procurorii DIICOT efectuează 15 percheziții domiciliare în București și...

Tichete sociale valorice, cu ocazia Sărbătorilor de Paști, pentru pensionarii ieșeni

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

Primăria IAȘI distribuie o nouă tranșă de AJUTOARE pentru persoanele defavorizate

Începând cu data de 29 martie 2023, Primăria Municipiului...