luni , 27 mai 2019
Iasi booked.net
-1°C

Fostul șef DIICOT anunță că a contestat la Curtea de Apel Iași procedura de numire a procurorului general

Fostul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, a precizat că a contestat la Curtea de Apel Iași, în contencios, procedura de numire a procurorului general organizată de Ministerul Justiției.

Horodniceanu s-a înscris pentru selecție, însă ministrul Toader a refuzat toți candidații.

Ministerul Justiției a reluat cea de-a doua procedură de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, urmând ca noile interviuri să fie susținute pe 6 și 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selecții vor fi comunicate pe 8 mai, scrie mediafax.ro.

În cadrul primei proceduri de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, comisia de interviu prezidată de Tudorel Toader a apreciat că niciunul dintre aceștia, respectiv procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu îndeplinește cerințele necesare pentru numirea în funcție.

Mandatul actualului procuror general al României expiră pe 27 aprilie, Lazăr urmând să se pensioneze (Iohannis a semnat deja decretul de pensionare).

Recomandări

Prima demisie din senatul UAIC Iași ca formă de protest față de revenirea lui Todorel Toader în funcția de rector

Conferențiarul universitar Vasile Cotiuga a demisionat din Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *