marți , 26 octombrie 2021 3:50 pm
Iasi booked.net
-1°C

Fostul şef al Poliţiei Bârlad, cere despăgubiri de la statul român

Sunt şi oameni în uniformă care au simţit pe propria piele efectele unui sistem blocat în proceduri şi legi interpretate aiurea. Fostul şef al Poliţiei Bârlad, de exemplu, cere despăgubiri de la statul român, după ce în urmă cu trei ani a fost reţinut, deoarece, între altele, ar fi delapidat instituţia pentru că a scos la imprimantă două pagini A4transmite Digi24.

„Aş dori să uit, nu pot. Aş vrea ca oamenii să ştie, dar pe de altă parte îmi este ruşine de ceea ce se întâmplă acestei instituţii. Eu nu sunt furios, eu sunt dezamăgit”, spune Vasile Chelaru, fost şef Poliţiei Bârlad.

Colonelul în rezervă Vasile Chelaru era şef al poliţiei Bârlad în septembrie 2016 când a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi delapidare. Procurorii Curţii de Apel Iaşi care au preluat ulterior dosarul au considerat la doi ani distanţă că nu există probe pentru niciuna dintre acuzaţii, iar cazul nu a mai ajuns în instanţă. Cele mai multe capete de acuzare erau de delapidare, între altele că ar fi mers la o emisiune, la un post de radio local, cu maşina instituţiei.

„Am comis delapidare în sensul că am consumat benzina instituţiei pentru distanţa de aproximativ un kilometru de la sediul poliţiei până la acel post de radio. Niciun procuror serios n-ar fi putut trimite în judecată pe cineva pentru că ai mers la postul de radio cu aprobarea conducerii poliţiei române”, spune Vasile Chelaru, fost şef Poliţia Bârlad.

Şi nu a fost singura acuzaţie aberantă pentru care reabilitarea a venit la aproape doi ani distanţă.

„De asemenea am mai comis o infracţiune gravă de delapidare care constă în aceea că am cerut unui coleg care lucra la secretariatul subunităţii să imprime la imprimanta din dotarea poliţiei două foi, două coli de hârtie A4. Procurorul a susţinut că era vorba de un CV ce aparţinea fiului meu. În realitate este vorba de un CV care îmi aparţinea mie”, afirmă Vasile Chelaru, fost şef Poliţia Bârlad.

Toate aceste acuzaţii au fost formulate ca urmare a unei supravegheri de trei luni a telefoanelor mobile.

„Procedeul se cunoaşte. Se foloseşte un prilej gândind că în cele trei luni de zile cât este valabil mandatul privind interceptarea comunicaţiilor vor fi găsite alte indicii privind alte infracţiuni”, afirmă Vasile Chelaru, fost şef Poliţia Bârlad.

Recomandări

S-a împotmolit cu mașina în pădure și a sunat la 112

În această seară, un cetăţean a apelat numărul unic de urgenţă şi a solicitat ajutorul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *