marți , 14 iulie 2020 7:45 pm
Iasi booked.net
-1°C

Fostul președinte al Yemenului, ucis de rebelii houthi

Rebelii houthi au anunțat, luni, că l-au ucis pe fostul președinte al Yemenului, Ali Abdallah Saleh, informează Agerpres.

 

^

Un oficial houthi a confirmat pentru agenția de presă chineză Xinhua că fostul președinte Ali Abdallah Saleh, nepotul său Tareq, alte rude și secretarul general al partidului lui Saleh au fost uciși.

 

„Saleh și asistentul secretarului general al partidului, Yasser al-Awadhi, au fost uciși luni dimineață în timp ce încercau să scape în districtul Khawlan de la periferiile sud-estice ale orașului Sanaa, în drumul lor către provincia Marib, controlată de guvernul susținut de Arabia Saudită’”, a declarat oficialul houthi.

 

Canalul oficial de televiziune al rebelilor houthi, Al-Masirah, ar urma să difuzeze imagini cu trupul lui Saleh. Acesta a rupt alianța cu houthi la sfârșitul săptămânii trecute după confruntările care au avut loc între combatanți ai ambelor facțiuni.

 

Potrivit EFE, după atac, rebelii houthi au aruncat în aer casa lui Saleh, aflată în cartierul Al Siasi, din Sanaa. Conform declarațiilor martorilor, mai mulți bărbați înarmați au pătruns în locuință în jurul prânzului și apoi au amplasat dispozitive explozive în mai multe locuri din casă.

 

Partidul lui Ali Abdallah Saleh a dezmințit că liderul său a fost ucis și a afirmat că el conduce în continuare forțele sale în luptele intense din Sanaa care s-au soldat până acum cu cel puțin 125 de morți și 238 de răniți în ultimele șase zile, potrivit Comitetului Internațional al Crucii Roșii.

 

Media houthi au relatat că rebelii au avansat și către satul natal al lui Saleh, din apropiere de Sanaa, unde fostul președinte deținea un palat fortificat.

 

(Sursa: digi24.ro)

reclama adnow

loading...

Recomandări

Franţa sărbătoreşte un 14 Iulie sobru

Franţa sărbătoreşte marţi Ziua Naţională într-un format redus din cauza epidemiei COVID-19, pentru prima dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *