joi , 15 aprilie 2021 8:08 am
Iasi booked.net
-1°C

Fostul judecător Stan Mustață, închis pentru luare de mită, a murit în urma unui infarct, în pușcărie

Fostul judecător la Curtea de Apel Bucureşti Stan Mustaţă, aflat în detenţie pentru luare de mită, a murit miercuri seară, în urma unui infarct miocardic.

 

Anunţul a fost făcut la Antena 3, de către avocata sa, Lorette Luca.

Aceasta a relatat că Mustaţă a fost transferat la 2:00 noaptea de la Penitenciarul Rahova, la Penitenciarul Giurgiu, deşi starea sa de sănătate era deteriorată.

Conform avocatei, fostului judecător i s-a făcut şi mai rău, el având blocaj renal, şi a a fost „plimbat prin trei spitale”.

La  ultimul dintre acestea, s-a decis să i se facă dializă, însă inima sa a cedat, iar Stan Mustaţă a făcut infarct şi a decedat, arată Digi24.

Stan Mustaţă a fost condamnat, în 11 mai 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la opt ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Complicea sa, fosta grefieră Mariana Curea, a primit o pedeapsă de patru ani şi trei luni de închisoare cu executare.

Un alt inculpat din dosar, Ion Boraciu, a primit o pedeapsă de şase ani şi şase luni de închisoare, în timp ce Florian Alexandru urmează să execute o pedeapsă de cinci ani şi patru luni închisoare.

Pe fond, la Curtea de Apel, Stan Mustaţă a fost condamnat la o pedeapsă de 10 ani şi opt luni de închisoare pentru fapte de corupţie.

Mustaţă şi Curea au fost arestaţi preventiv în 30 aprilie 2014, printr-o decizie luată de aceeaşi instanţă.

Mustaţă susţinea într-un interviu acordat din închisoare că măsurile împotriva sa sunt determinate de faptul că i se ceruse să soluţioneze rapid dosarul omului de afaceri Dan Voiculescu, iar el a spus că nu poate încălca procedurile.

 

Sursa: Digi24

Recomandări

Un bărbat din Vaslui a încercat să profite de o fetiță de 10 ani

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Vaslui, care este acuzat că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *