marți , 30 noiembrie 2021 6:03 pm
Iasi booked.net
-1°C

Fost șofer Uber care voia să comită atacuri în zone turistice din Londra, condamnat la închisoare pe viaţă

Justiţia britanică a condamnat joi la închisoare pe viaţă un fost şofer al companiei Uber care intenţiona să comită atacuri cu armă de foc şi cuţit în zone turistice din Londra, după ce fusese achitat de acuzaţii de terorism, relatează AFP.
Mohiussunnath Chowdhury va trebui să execute cel puţin 25 de ani de închisoare pentru că a intenţionat să atace zone turistice, obiective cunoscute precum muzeul statuilor de ceară Madame Tussauds, un autocar turistic sau evenimente, atacuri pe care intenţiona să le comită cu arme sau folosind o camionetă.
Acuzatul, originar din Luton, la nord de Londra, a fost arestat cu trei zile înainte de ”Pride Parade”, la începutul lunii iulie 2019, după ce şi-a dezvăluit planurile unor poliţişti sub acoperire.
El le-a spus acestora că a reuşit să înşele juriul care îl achitase în unanimitate pentru ”pregătirea unui act de terorism”, în decembrie 2018, pentru rănirea unor poliţişti în faţa Palatul Buckingham, în luna august a anului precedent.
După mai bine de un an, el a fost găsit vinovat pentru infracţiuni de terorism de către alţi juraţi, în februarie, în faţa tribunalului din Woolwich, care l-a condamnat joi la închisoare pe viaţă. (Sursa: Agerpres)

Recomandări

13 cu ghinion pentru un conducător auto

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au depistat în trafic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *