vineri , 30 iulie 2021 5:23 pm
Iasi booked.net
-1°C

Fonduri insuficiente la Centrul Regional de Transplant din Iași

La Iași au fost prelevate, sâmbătă, mai multe organe de la un pacient aflat în moarte clinică. Acesta este al șaselea transplant hepatic care se efectuează la Centrul de Transplant din Iași. Coordonatorul Centrului Regional de Transplant de la Iași, Raluca Neagu a precizat că donatorul a fost o fetiță de 13 ani.

Raluca Neagu a mai declarat că din păcate fondurile disponibile pentru 2021 sunt insuficiente pentru continuarea acestor activități, precum cea din weekend.

”Nu stăm foarte bine cu banii pe anul în curs pentru că noi, în momentul de față, am făcut deja același număr de transplanturi cu cel efectuat pe tot parcursul anului trecut și am primit doar o treime din suma pe care am avut-o anul trecut, ceea ce înseamnă că nu prea ne mai descurcăm cu banii.”  declarat Raluca Neagu, coordonator Centru Regional de Transplant

Transplantul efectuat sâmbătă este al șaselea transplant hepatic care se efectuează la centru în acest an și al 30-lea transplant hepatic din momentul acreditării Centrului Regional de Transplant de la Iași.

Recomandări

Dosare penale pentru mai multe documente false privind vaccinarea Covid

Directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat, astăzi, că au fost alertate organele Ministerului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *