Fonduri europene pentru tinerii șomeri din Iași

Date:

AJOFM Iași va primi 2 milioane de euro, fonduri europene, pentru a ajuta tinerii șomeri să devină patroni. Lista finală a organizațiilor incluse în programul „Viitor pentru tinerii NEETs II” a fost publicată pe site-ul Ministerului Muncii. Banii sunt obținuți de beneficiarii din 22 de județe din țară.

AJOFM Iași va primi fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro cu care va ajuta tinerii care nu mai merg la școală sau nu au loc de muncă să înceapă mici afaceri. Lista cu instituțiile și organizațiile incluse în programul „Viitor pentru tinerii NEETs II” cuprinde 49 de proiecte europene mari care totalizează 85 de milioane de euro (din care 70,64 milione de euro din fonduri europene, 11,52 milioane euro de la bugetul de stat și 3,12 milioane de euro contribuție proprie a organizațiilor).

Cele 49 de proiecte mari (cuprinse între 2 și 6 milioane euro fiecare) sunt derulate în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, apelul de proiecte „Viitor pentru tinerii NEETs II”.

O parte dintre aceștia, în funcție de caz, vor putea însă să intre și pe o rută de antreprenoriat, unde vor fi selectați să primească granturi de până la 25.000 de euro fiecare, să-și deschidă mici afaceri. Tinerii șomeri viitori patroni vor fi recrutați din rândul NEETs ușor ocupabili, cum de exemplu, un absolvent de facultate care nu a apucat să se angajeze. Vor fi sprijiniți preponderent tinerii de etnie rromă și cei din mediul rural, în baza unor planuri de afaceri. Pentru subvenția de maximum 25.000 de euro, este obligatorie angajarea a minimum o persoană în cadrul afacerii sprijinite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria IAȘI va organiza acţiunea cultural-caritabilă ”Copii de nota 10”

Cu ocazia începerii noului an școlar, Primăria Municipiului Iaşi,...

Radu BOTEZ, fost VICEPRIMAR al IAȘULUI, noul director ECOPIAȚA

Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director interimar...

Romeo VATRĂ, director pe 4 ani la Aeroportul IAȘI! A dat concurs

Este vorba despre Romeo Vatră, desemnat în funcția de...