vineri , 16 aprilie 2021 2:50 pm
Iasi booked.net
-1°C

Fonduri europene pentru orașul Iași

Autorităție județene au demarat un proiect de reabilitare a clădirii-monument istoric Muzeul „Nicolae Gane” din centrul Iașului. Imobilul va fi reabilitat și consolidat pentru a fi redeschis marelui public. Proiectul are o valoare de peste 1,2 milioane de euro și va cuprinde mai multe etape. Clădirea a fost sediul actualei Direcții Naționale Anticorupție și a fost închisă acum 14 ani din cauza degradării massive, potrivit stireadeiasi.ro.

Lucrările la Muzeul „Nicolae Gane” din municipiul Iași au intrat într-o nouă etapă. Obiectivul derulat de Consiliul Județean Iași ar urma să adăpostească un spațiu al Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) dedicat fostului primar al Iașului.

“Lucrările au început în luna noiembrie 2019 și au avansat cu rapiditate, în ciuda complexității și dificultăților întâmpinate de constructor. A fost refăcută structura de rezistență puternic afectată în decursul timpului, atât de intemperii, cât și de unele intervenții nefericite care au avut loc. În prezent se lucrează la refacerea planșeului superior, a acoperișului și a pereților exteriori”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Proiectul demarat în toamna anului trecut la „Casa Gane”, realizat cu fonduri europene. Imobilul este refăcut de societatea Madbeton din Borșa, valoarea investiției fiind de 3,8 milioane de lei.

„La interior au fost identificate formele inițiale ale ferestrelor pentru a fi restaurate, a fost turnat parțial planșeul etajului și refăcută, în mare parte, tencuiala. Valoarea totală a proiectului este de 5,7 milioane de lei, din care 5,6 milioane reprezintă fonduri nerambursabile obținute de Consiliul Județean Iași prin Programul Operațional Regional”, au mai precizat reprezentanții autorității județene de la Iași.

 

Recomandări

1.750.000 de euro pentru Parcul Industrial din Miroslava

Drumurile din interiorul Parcului Industrial Miroslava, județul Iași, vor fi reabilitate cu fonduri locale. La …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *