luni , 17 mai 2021 4:49 am
Iasi booked.net
-1°C

Focare noi de coronavirus in municipiul Iasi! Un spital privat si o universitate au raportat angajati testati pozitiv cu Covid-19

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 3 focare Covid-19 în Judetul Iaşi:

  1. SPITALUL SFÂNTUL SAVA – Secţia exterioară ”Sf. Anton Durcovici” – 4 (3 pacienţi şi 1 asistent medical). Asistentul medical a fost izolat la domiciliu iar pacienţii au fost izolaţi în alt corp de spital.
  1. UNIVERSITATEA TEHNICĂ ”GHEORGHE ASACHI” IAŞI (atelier tehnic) – 3 salariaţi. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi monitorizat de către medicii de familie. S-au luat măsuri  de dezinfecţie a spaţiilor. Ancheta epidemiologică a identificat şi carantinat contacţii direcţi.
  1. SOCIETATE COMERCIALA – 6 salariaţi. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi monitorizat de către medicii de familie. S-au luat măsuri  de dezinfecţie a spaţiilor. Ancheta epidemiologică a identificat şi carantinat contacţii direcţi.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 17 decembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 24611 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 300 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6012 au fost externate (cu 34 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 411.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 17 decembrie 2020, sunt ocupate 494 de paturi, din care 66 sunt paturi ATI. În ceea ce priveşte gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 62, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 7 la Spitalul C.F. Iaşi şi 16 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai este liber un pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani.

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 222 de paturi: 31 de paturi la Spitalul de Boli Infecţioase, 4 la Spitalul Spitalul Mobil Leţcani, 2 paturi la Spitalul de Pneumologie, 37 de paturi la Spitalul Hârlău, 6 paturi la Spitalul de Recuperare, 44 de paturi la Spitalul C.F Iaşi, 9 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 19 paturi la Spitalul Militar şi 70 de paturi la Spitalul CF Paşcani.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 3 paturi ATI. În momentul de faţă sunt 12 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate cele două paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 17 decembrie 2020, un număr de 4298 de persoane se află în izolare, iar 5087 de persoane sunt carantinate la domiciliu, potrivit stireadeiasi.ro.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 24572 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 24821 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Recomandări

Spitalul de Recuperare, eficientizat energetic cu fonduri europene

Primăria Municipiului Iași a finalizat licitația pentru încredințarea lucrărilor de execuție aferente proiectului cu finanțare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *