luni , 17 mai 2021 4:45 am
Iasi booked.net
-1°C

Focar de Covid-19 la o unitate de învățământ din Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judeţul Iaşi:

 1. COLEGIUL NAȚIONAL ”MIHAI EMINESCU”IAȘI – clasa a VIII-a – 5 (4 elevi si 1 profesor). Elevii și profesoara pozitivă sunt izolați la domiciliu. Colegii de clasă sunt carantinați la  domiciliu. Cursurile clasei sunt suspendate. S-a efectuat dezinfecția clasei și a spațiilor de folosință comună.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 2 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

 1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA – Secția IX Cronici – Pavilion Winkler –   la ultima testare s-au mai confirmat un 2 pacienti si 4 salariaţi. În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 4 salariaţi şi 5 pacienti. Au fost depistați poziviti încă 2 pacienți și 4 cadre medicale. S-a dispus izolarea pacienților pozitivi și dezinfecția terminală a tuturor spațiilor din secție. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu și monitorizat de către medicii de familie.
 1. HYGEEA MEDICA&CARE – la ultima testare s-au mai confirmat 2 beneficiari. În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 3 salariaţi şi 4 beneficiari. În data de 11.03.2021 au fost depistați poziviti încă 2 beneficiari. S-a dispus izolarea pacienților pozitivi. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri, 12 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 35169 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 215 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate  pozitiv, 7905 au fost externate (cu 17 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 619.

În ceea ce privește Campania de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 100856 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 63117 au fost vaccinate cu doza I si 37739 cu doza II. Pe data de 11 martie 2021 au fost vaccinate 2236 persoane. Mentionam ca 1573 de persoane au primit doza I și 663 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 219 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri, 12 martie 2021, sunt ocupate 322 de paturi, din care 44 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 3 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi la Spitalul Municipal Paşcani
 • 4 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 7 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 15 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă mai sunt libere 2 paturi ATI:

 • 1 pat ATI la Spitalul de Recuperare
 • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 220 de paturi:

 • 20 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 2 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 2 paturi la Spitalul Hârlău,
 • 20 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 70 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 9 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”
 • 25 paturi la Spitalul Militar
 • 72 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

2 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, ieri, 12 martie 2021, un număr de 1423 de persoane se află în izolare, iar 1025 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 35294 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 36075 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Recomandări

Teste anti-covid în farmaciile din Iași

Testarea rapidă pentru depistarea COVID-19 în farmacii a fost aprobată de Ministerul Sănătății, iar unitățile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *