marți , 26 octombrie 2021 9:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Fiscul ieşean a aplicat amenzi de 22,6 milioane lei în ultimele două luni

Amenzile aplicate de inspectorii fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi în urma controalelor derulate în perioada octombrie – noiembrie 2020 atât la persoane juridice, cât şi la persoane fizice au dus la încasări suplimentare la bugetul de stat de circa 22,6 milioane de lei.

Conform datelor transmise de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, în luna octombrie au fost efectuate 92 de verificări la persoane juridice.

Dintre acestea, 42 au fost controale inopinate/constatări la faţa locului, iar 50 au reprezentat inspecţii fiscale parţiale, cuantumul amenzilor aplicate ridicându-se la 19,6 milioane de lei. În luna noiembrie, s-au făcut 109 verificări la persoane juridice, mai precis 74 de controale inopinate/constatări la faţa locului şi 35 de inspecţii fiscale parţiale, care „s-au lăsat” cu amenzi în valoare de 1,6 milioane de lei.

Cât priveşte persoanele fizice, au avut 17 verificări în luna octombrie: un control inopinat şi 16 inspecţii fiscale parţiale. În urma acestora, pe baza neregulilor constatate, s-au atras suplimentar la bugetul consolidat al statului suma de 512.000 de lei. În luna noiembrie, inspectorii fiscali ieşeni au făcut 16 verificări, dintre care 2 controale inopinate şi 14 inspecţii fiscale parţiale, potrivit ziaruldeiasi.ro. Pentru abaterile constatate s-au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 880.000 de lei. În primele 11 luni ale acestui an, sumele suplimentare stabilite din activitatea de inspecţie fiscală se ridică la 106,9 milioane de lei.

Recomandări

Documente false descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, în posesia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *