luni , 19 aprilie 2021 2:23 pm
Iasi booked.net
-1°C

Firmele care nu respectă restricțiile din pandemie vor avea activitatea suspendată pe perioadă determinată

Premierul Florin Cîțu a anunțat că CNSU a aprobat o hotărâre privind cele trei scenarii în care se redeschid școlile. Aceeași hotărâre prevede o propunere de act normativ prin care operatorii economici care nu respectă regulile din starea de alertă vor avea activitatea suspendată timp de două săptămâni.

“Astăzi, înaintea ședinței de Guvern, a fost aprobată hotărârea CNSU prin care a apărut un lucru nou.

Este o propunere prin care elaborarea unui act normativ să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii Covid-19.

Au fost multe discuții în momentul în care am relaxat condițiile pentru anumiți operatori economici.

Din păcate, chiar dacă unele restricții au rămas în vigoare, vedem foarte mulți operatori economici care nu respectă aceste restricții.

Această propunere vine exact după ce aceste observații pe care le-am avut în ultima perioadă pentru un act normativ care să reglementeze această situație, cu suspendarea activității pe o perioadă determinată. Vor fi mai multe propuneri acolo.

Acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect. Trebuie să schimbăm regulile jocului”, a afirmat Cîțu, care a precizat că propunerea este de a suspenda activitatea firmelor timp de două săptămâni.

Hotărârea CNSU privind cele trei scenarii în care se redeschid școlile și propunerea de elaborare a unui act normativ prin care să fie instituită măsura complementară a suspendării activității pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19 poate fi consultată aici.

Recomandări

Activitatea companiei Veolia va fi preluată de Primăria Iași

Primăria Iași va prelua activitatea de termoficare din municipiu. Contractul cu Veolia Energie Iași se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *