luni , 19 aprilie 2021 4:05 pm
Iasi booked.net
-1°C

Finanțarea construirii unui nou Institutut de Boli Cardio-Vasculare în Iași

Petru Movilă, președintele PMP Iași a precizat că în şedinţa de astăzi, 11 ianuarie 2021 în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean se vor face primii paşi reali pentru construirea unui nou Institutu de Boli Cardio-Vasculare.

Movilă consideră că investiţia este una extrem de necesară pentru Iași dar şi pentru Moldova. Din aceste considerente, președintele PMP Iași mai consideră că, atunci când i-a propus ministrului Sănătății un nou spital, s-a vorbit despre posibilitatea de finanțare a unităţii medicale de către Ministerul Sănătății prin programul Național de Redresare și Reziliență, potrivit bzi.ro.

Astăzi se discută în şedinţa de Consiliu Județean despre primii paşi reali pentru construirea unui nou Institut de boli cardio-vasculare. Un spital mai mult decât necesar pentru Iaşi şi Moldova, cu un număr de paturi mult mai mare decât numărul celor existente, dar şi cu noi specialităţi. Aşa cum am stabilit cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, când am propus înființarea acestui spital, este important ca finanţarea integrală a acestei investiţii să fie asigurată de Ministerul Sănătăţii prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienta. Noi, ieşenii, trebuie să facem toate demersurile în acest sens pentru că aşa este corect şi normal. Acordul final intre Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii trebuie să prevadă clar acest lucru. Prin consilierii judeţeni şi locali ai PMP vom susţine fără rezerva aceasta investiţie majoră pentru ieşeni şi moldoveni”, se arată în postarea publicată pe Facebook a președintelui PMP Iași, Petru Movilă.

Recomandări

În Piatra Neamț se va deschide un nou spital modular

Un  nou spital modular se va înființa în curtea Spitalului Județean de Urgență din Piatra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *