miercuri , 1 decembrie 2021 10:21 am
Iasi booked.net
-1°C

FILIT recrutează voluntari

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT lansează apelul de recrutare voluntari pentru ediția a IX-a a festivalului, ce se va desfășura în perioada 20-24 octombrie 2021.
Voluntarii vor lucra alături de echipa de organizare în perioada premergătoare festivalului şi în timpul acestuia, în departamentele: Invitați, Evenimente, Casa Muzeelor, Comunicare&Promovare, Foto-Video, Serile FILIT. Printre criteriile de selecție se numără disponibilitatea de timp, experiența anterioară și cunoașterea uneia sau a mai multor limbi străine.

Înscrierile se pot face completând formularul disponibil aici, până în data de 9 septembrie 2021. În perioada 13-17 septembrie 2021, voluntarii selectați vor fi contactați de către organizatori. După ce selecția va fi încheiată, vor avea loc sesiunile de pregătire și instruire.

FILIT este un proiect anual finanțat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi și este considerat unul dintre cele mai mari festivaluri literare din Europa. Doar în anul 2019, FILIT a însemnat peste 30.000 de participanți la peste 100 de evenimente şi expoziţii, iar festivalul s-a bucurat de prezenţa a 300 de invitaţi din toată lumea, creând un spirit de sărbătoare a literaturii și a artei care a cuprins orașul și județul.

În 2020, a fost organizată o o ediție specială, sub semnul continuității, o formulă adaptată la condițiile crizei sanitare globale, ediție care, din nefericire, a fost suspendată după prima zi. În acest an se revine la formula consacrată a FILIT, cel mai important festival literar din Europa de Est.

Recomandarea organizatorilor pentru înscrierea ca voluntari la FILIT 2021 este efectuarea vaccinului anti COVID-19. Purtarea măștii de protecție și respectarea celorlalte măsuri de prevenire și control în ceea ce privește transmiterea virusului SARS-CoV-2 sunt obligatorii pentru toate activitățile din cadrul festivalului. Este posibilă apariția unor modificări ale condițiilor de participare, în funcție de reglementările legale cu privire la răspândirea COVID-19.

Recomandări

Invitați din 12 țări la „Atelierele FILIT pentru traducători”

Luni a început cea de-a VII-a ediție a „Atelierelor FILIT pentru traducători”, organizate de Muzeul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *