joi , 6 mai 2021 1:42 am
Iasi booked.net
-1°C

Festivalul Internațional de Teatru pentru tineretul din Iași 2021

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI) va cuprinde multe spectacole și reprezentații în spații neconvenționale.

Cu toate că în 2020 pandemia a afectat planurile festivalurilor, FITPTI a continuat să ofere publicului spectacole live atât indoor cât și outdoor, online și radiofonice, printr-un program pus sub semnul “avarie pandemică” și în situația de subfinanțare, cu participanți din 10 țări.
Consiliul Județean Iași, care este finanțatorul Teatrului “Luceafărul”, a prevăzut alocarea unui milion de lei pentru acest eveniment.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI) a avut în fiecare an câte o temă, și a reușit să adune în program forme de artă scenică foarte diferite, efectuate de creatori de pe toate meridianele lumii (America de Nord, America de Sud, Europa, Asia, Australia, Noua Zeelandă), și astfel au stimulat echipa formată din experți internaționali de către Asociația Europeană a Festivalurilor să acorde acestui festival distincția de “Festival remarcabil”, de opt ori la rând.

Recomandări

Filmul lui Radu Jude, distins cu Ursul de Aur la Berlinale 2021, rulează la Cinema Ateneu

Lungmetrajul Babardeală cu bucluc sau porno balamuc, regizat de Radu Jude, marele câștigător al celei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *