duminică , 31 mai 2020 5:36 am
Iasi booked.net
-1°C

Fermierii, revoltaţi de ordinul care limitează la 5 porci pe gospodărie

Este revoltă printre ţărani! Ordinul care limitează numărul de porci în gospodărie îi duce pe mulţi la disperare. Sunt familii care trăiau din vânzarea animalelor.

Potrivit digi24.ro, de vineri, însă, noile regulile au intrat în vigoare, iar oamenii trebuie să anunţe câte animale au în curte. Dacă deţin mai mult de cinci porci, trebuie să-şi caute un contabil şi să-şi deschidă o firmă. Se întoarce ţara pe dos, spun mulţi români de la sate. În timp ce fermierii autorizaţi vorbesc despre o măsură vitală pentru agricultura României.

Familia Bota creşte şase porci mari şi 11 purcei. Potrivit noului ordin emis de ministerul Agriculturii, cei doi soţi pensionari sunt obligaţi să îşi înregistreze animalele la veterinar şi să îşi înfiinţeze o mică fermă, cu acte în regulă.

Pentru alte familii, interdicţia de creşte mai mult de cinci porci în gospodărie, ar însemnă dispariţia unor venituri de bază.De cealaltă parte sunt însă marii fermieri, dar şi procesatorii care spun că măsura era necesară pentru a stopa pesta porcină africană. Virusul a ajuns în 33 de judeţe, au fost deja sacrificate peste 500 de mii de animale, iar exporturile de carne de porc ar fi putut fi interzise complet.

loading...

Recomandări

A plecat dintre noi unul dintre cei mai mari și cunoscuți fermieri din județul Iași

Florin Stegariu, unul dintre cei mai mari și mai cunoscuți fermieri din județul Iași, s-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *