Familie de tineri din Iași, au inițiat o campanie pentru 50 de copii, cu banii primiți în dar la Cununia Civila

Date:

Andrei Mocanu, un ieșean cunoscut pentru campaniile caritabile precum ,,Moș Crăciun la copiii din spitale ” , Împreună ridicăm o casă ” inițiate și coordonate în timpul studenției în cadrul ASCOR Iași, campanii care i-au adus cea mai mare distincției din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, anume ,,Crucea Sf. Ierarh Dosoftei „, s-a îngrijit ca la începutul acestui an școlar, 50 de copiii din Moldova și din Basarabia (din Episcopia de Bălți), cu o situație socială precară, să meargă in prima zi de școală cu zâmbetul pe buze și cu câte un ghiozdănel echipat cu tot ce trebuie pentru anul școlar 2020-2021.
Tânărul a inițiat această campanie împreună cu soția sa, Martha Mocanu, fiind prima activitate socială făcută de tânăra familie, dar nu ultima, pentru că cei doi tineri au declarat că urmează mult mai multe activități ce vor aduce bucurie oamenilor încercați de viață, dorindu-și să fie motivul pentru care copiii și bătrânii zâmbesc chiar și când sunt în cele mai grele încercări.
,,Aceasta campanie cu ghiozdănele a fost o provocare pentru noi, recunosc că am avut emoții, de aceea am și început cu dorința de a ajuta 10 copii. Primele cinci ghiozdănele le-am cumpărat din banii de la Cununia Civilă, am făcut câteva poze cu ele și am trimis prietenilor, iar ei au fost foarte receptivi și s-au alăturat cauzei noastre. Nu voi uita cum suna telefonul și primeam întrebare <<Andrei, mai aveți nevoie de ghiozdănele? Vreau și eu să iau pentru un băiețel >>, <<Andrei, Martha, vreau și eu cu soția să fim motivul pentru care un băiețel și o fetiță merg fericiți în prima zi de școală >>, iar exemplele pot contina, un prieten a dat mesajul meu mai departe și împreună cu prietenii lui au donat 15 ghiozdănelele. Un astfel de telefon am primit și de la cunoscuta interpretă de muzică populară Elisabeta Turcu Juverdeanu, care împreună cu soțul dumneaei, domnul Cristi, s-au alăturat acestei campanii.
Ne bucurăm mult că am reușit acest lucru și mulțumim tuturor prietenilor noștri care cred în noi și în activitățile noastre.
Dacă vă întrebați de ce cred oamenii în ceea ce facem noi, cred că transparența cu care facem totul îi ajută să aibă încredere, dar și dragostea și dedicarea cu care facem aceste activități!” – a declarat Andrei Mocanu.
Pe viitor, Andrei și Martha doresc să înființeze o asociație împreună cu toți prietenii și să facă cât mai multe activități sociale.
,,Andrei m-a cucerit tocmai prin dragostea pe care o are pentru oamenii aflați în suferința și cu dorința lui de a-i ajuta. În cei doi ani de relație, timp în care a ridicat doua case prin campania <<Împreună ridicăm o casă >>, dar și alte activități, l-am văzut cu câtă jertfă face aceste activați și cu câtă dragoste se implică, punând în fiecare campanie, în fiecare activitate, câte o părticică din sufletul lui. Este uimitor câte face și cu toate astea niciodată nu a neglijat facultatea, familie sau relația, mereu fiind atent cu toată lumea.
De ceva timp, încerc să mă implic și eu în ceea ce face, așa putem fi mai activi în societate și, așa cum spune el mereu, putem fi motivul pentru care mai mulți oameni aflați în suferință, sunt fericiți și zâmbesc. Și să știți că are dreptate când zice că nu este bucurie mai mare ca aceea de a ști că tu ești motivul fericirii unui om aflat în suferință. „, ne-a spus Martha Mocanu-Enache, soția lui Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Descoperă Tramvaiul Iepurilă în ediția aniversară de 10 ani

Compania de Transport Public, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași,...

Concert extraordinar susținut de cei 3 Tenori Ieșeni la Palatul Culturii din Iași

Pe 30 mai, începând cu ora 18:30, cei 3...

Un pas mare pentru proiectul Trenului Metropolitan

Joi, 25 aprilie, a fost prezentat conceptul, traseul și...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...