Falsul chirurg italian care opera în spitale de top din Bucureşti, a fost deconspirat

Date:

Cu un CV fabricat şi multe diplome false, un italian care a absolvit doar opt clase a convins mai multe clinici din România că este chirurg plastician! A făcut zeci de operații şi – printre pacienţi – a avut mai multe vedete autohtone. Deși îi lipseau și cele mai elementare noțiuni de medicină, individul a cerut şi a primit un aviz de la Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei. Nu avea drept de practică, dar asta nu a fost o piedică să fie angajat şi să intre în sala de operaţii.

Falsul chirurg a început să opereze în România în urmă cu aproape un an. Se prezenta ca Matthew Mode, un eminent chirurg britanic, şcolit în universităţi de prestigiu din Statele Unite. La cea mai recentă dintre intervenţii, în luna decembrie, a atras atenţia asupra lui. Bărbatul a fost depistat atunci când a intrat în sala de operaţii. Asistentele spun ca nu avea palmele ridicate, ca nu sa spalat corect pe mâini  şi nu ştia să-şi puna manuşile chirurgicale în mod corespunzător. Suspiciunile asistentelor s-au confirmat.  Au mai trecut însă două luni până când informaţiile despre medicul fals care a operat zeci de pacienţi au ajuns şi la ministrul sănătăţii.

SORINA PINTEA, Ministrul Sănătăţii: Eu am aflat din presa, Ministerul Sănătății nu a fost intrebat, dar pot sa va spun ca Ministerul Sănătății nu a dat echivalarea acelei diplome. Fara acea echivalare nu putea sa obtina avizul de libera practica.Prin intermediul unui avocat, italianul obţinuse un cod de parafă de la Direcţia de Sănătate Publică. Pe baza acestei hârtii a fost angajat de cinci clinici private. Dar numai clinica în care italianul a fost dovedit ca impostor a transmis o poziţie oficială.”(…) Menţionăm că a fost realizată o singură intervenţie chirurgicală. Intervenţia chirurgicală a avut loc la Centrul Medical Monza, în luna decembrie 2018, pentru o pacientă căreia Matteo Politi îi oferise, în prealabil, consultaţie preoperatorie într-o altă instituţie medicală. Niciun alt pacient al Grupului Monza nu a fost consultat sau operat de către Matteo Politi”, a transmis clinica. Individul este de fapt Matteo Politi. Un italian condamnat în țara lui la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, după ce a mințit că este medic. Bărbatul de 38 de ani a absolvit doar 8 clase şi ultima meserie înaintea furtului de identitate a fost de valet într-o parcare. Ca să scape de scandalul din ltalia a venit în România sub o falsă identitate, „fabricându-și” o carte de vizită impresionantă. Italianul a fugit din România, dar cazul este anchetat acum de Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor, dar şi de Parchet, scrie observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

FOTO: DIICOT a descoperit primul laborator clandestin de steroizi din România! Descinderi în IAȘI și alte trei județe

Procurorii DIICOT efectuează 15 percheziții domiciliare în București și...

Tichete sociale valorice, cu ocazia Sărbătorilor de Paști, pentru pensionarii ieșeni

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

Primăria IAȘI distribuie o nouă tranșă de AJUTOARE pentru persoanele defavorizate

Începând cu data de 29 martie 2023, Primăria Municipiului...