luni , 25 mai 2020 1:28 am
Iasi booked.net
-1°C

Făina, mălaiul și prăjelile, nerecomandate în izolare

Epidemia de coronavirus i-a făcut pe români să golească rafturile de mălai, făină sau paste. Dar sfatul medicilor este ferm.

Oana Dumitrache, medic diabetolog: Să evite consumul acestor carbohidrați sau să le limiteze pe porții mici, în prima parte a zilei, când organismul este mai activ, în niciun caz seara, înainte de culcare. Riscurile ar fi destul de mari pentru sănătate, mai ales că nu avem voie să facem mișcare.

Nici carnea de porc nu este recomandată, în lipsa activităţii fizice.

Lygia Alexandrescu, nutriționist: Nu carne roșie în această perioadă. Este recomandat peștele cu Omega 3, un somn ar fi foarte bun. Carnea albă este de preferat celei roșii. Tot ce este prăjit va fi evitat, toate conduc la scăderea imunității prin creșterea procesului oxidativ.

Pe termen lung, carențele de proteine și nutrienți esențiali din fructe și legume pot avea efecte grave asupra organismului. Ideal ar fi să calculăm zilnic numărul de calorii.

Lygia Alexandrescu, nutriționist: Fiecare persoană își cunoaște greutatea, o înmulțește cu 24 și acea cifră ne dă necesarul zilnic caloric. Pentru o persoană de 70 kilograme, avem un necesar caloric de 1.900 de kcal, spre exemplu.

Din coşul de cumpărături nu trebuie să lipsească proteinele de origine animală și vegetală, legumele verzi, fructele și lactatele. Şi nu trebuie să uităm să consumăm ccel puţin doi litri de apă sau ceai neîndulcit, relatează pe larg observator.ro.

loading...

Recomandări

92 de cetățeni români, printre care și lucrători sezonieri, au fost repatriați din Germania

Ministerul Afacerilor Externe  informează că 92 de cetăţeni români, printre care şi lucrători sezonieri, au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *