miercuri , 23 octombrie 2019 5:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Explozie într-un apartament din Roman: un bărbat rănit grav, adus de urgență la Iași

O explozie puternică a zguduit sâmbătă dimineață un bloc din municipiul Roman, județul Neamț.

Un bărbat de 41 de ani, în apartamentul căruia s-a produs deflagrația, a ajuns la spital cu arsuri. Este al doilea incident din județ, în ultimele două săptămâni, după cel de la Piatra Neamț, în urma căruia un tânăr de 28 de ani s-a stins într-un spital din Belgia.

Explozia s-a produs dimineaţa, când bărbatul care locuia cu chirie în apartament, s-a întors acasă şi a aprins lumina, arată Știrile Pro TV.

Suflul exploziei a distrus mai multe geamuri şi uşi.

Pompierii spun că dezastrul s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze. Din primele verificări, structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată.

Viorel Manolache ISU Neamţ: „Chiriaşul a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare pe antebraţe la nivelul capului şi la nivel dorsal pe aproximativ 30 la sută din corp, arsuri de gradul 1, 2 şi 3.”

Bărbatul a primit primele îngrijiri la Roman, apoi a fost transferat la Secția de Arşi a Spitalului „Sfântul Spiridon”din Iaşi. Potrivit medicilor, are şi un traumatism cranio-cerebral şi este acum în stare stabilă. El va fi supus mai multor operaţii.

În urmă cu două săptămâni o altă explozie, mult mai puternică, s-a produs într-un bloc din Piatra Neamţ. Atunci, un tânăr de 28 de ani a suferit arsuri extrem de grave. Transferat, într-un final, la un spital din Belgia, şi infectat cu două bacterii, el s-a stins câteva zile mai târziu. Cazul său a amintit din nou de tragedia „Colectiv” şi incapacitatea sistemului sanitar de a îngriji pacienţii cu arsuri grave.

 

Sursa: Știrile Pro TV

Recomandări

Un român a ajuns pe străzi în Anglia după ce și-a rupt piciorul și a pierdut locul de muncă

Povestea unui tânăr român care a ajuns pe străzi după ce și-a rupt piciorul și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *