vineri , 26 aprilie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Exerciţiu de testare a capacităţii de răspuns la o criză teroristă apărută la bordul unei aeronave aflate în zbor, organizat de SRI

Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii şi ai altor structuri implicate în prevenirea şi combaterea terorismului au participat la un exerciţiu pentru testarea capacităţii de răspuns la o criză teroristă apărută la bordul unei aeronave aflate în zbor. Simularea a avut loc la bordul unui avion Tarom care a decolat de pe Aeroportul “Henri Coandă”.

Serviciul Român de Informaţii, împreună cu structuri din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), au participat, marţi, la un exerciţiu de testare a capacităţii de răspuns la o situaţie de criză teroristă, apărută la bordul unei aeronave aflate în zbor, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de SRI.

Simularea a avut loc la bordul unei aeronave Tarom, care a decolat de pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” din Bucureşti.

“Scenariile puse în practică au acoperit mai multe moduri de materializare a unui atac terorist care poate pune în pericol atât integritatea aeronavei, cât şi pasagerii aflaţi la bord. În egală măsură, exerciţiul a testat capacitatea de reacţie a însoţitorilor înarmaţi de la bordul aeronavelor, precum şi coordonarea acestora cu echipele de intervenţie aflate la sol”, se arată în comunicat.

Sub conducerea tehnică a SRI, în calitate de autoritate naţională în prevenirea şi combaterea terorismului, au participat la exerciţiu instituţii cu responsabilităţi în asigurarea securităţii aviatice (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean llfov, IGPR/ Direcţia de Poliţie Transporturi/ Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti/ Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, IGSU, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii Bucureşti – llfov, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi DIICOT),  ROMATSA şi Tarom, potrivit news.ro.

Conform sursei citate, exerciţiul a avut ca obiectiv evaluarea procedurilor specifice gestionării unor situaţii de criză şi consolidarea reflexelor de cooperare în interiorul SNPCT, precum şi verificarea timpilor de reacţie într-o situaţie de criză.

Activităţile curente de pe Aeroportul “Henri Coandă” nu au fost afectate, precizează SRI.

Recomandări

Preţul locuinţelor ieșene a crescut cu aproximativ 3,7% în ultimul an

Prețurile locuințelor au continuat să se majoreze în trimestrul I din 2019, dar într-un ritm …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *