luni , 21 iunie 2021 4:06 am
Iasi booked.net
-1°C

Eveniment la Iași pe 12 și 13 iunie

În zilele de 12 și 13 iunie 2021, în Arhiepiscopia Iașilor se aniversează 380 de ani de la aducerea moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva de la Constantinopol la Iași.

Sfintele moaște au reprezentat un dar al Patriarhiei Ecumenice pentru domnitorul Moldovei, Vasile Lupu.

Cu acest prilej, anul acesta, la Catedrala Mitropolitană din Iași și la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” se vor săvârși slujba de Priveghere, în ziua de 12 iunie, și Sfânta Liturghie, în ziua de 13 iunie, iar în Sala Gotică a Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” va avea loc un simpozion și va fi organizată o expoziție de cărți, icoane și veșminte ale Sfintei Cuvioase Parascheva. Simpozionul, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae” din Iași, va începe sâmbătă, 12 iunie, la 15:00, iar la sfârșit va fi vernisată expoziția realizată de Biblioteca ,,Dumitru Stăniloae”, Catedrala Mitropolitană și Centrul Resurrectio. Expoziția va fi deschisă publicului timp de o săptămână după vernisare.

Pentru a marca acest moment aniversar, Editura Doxologia a Arhiepiscopiei Iașilor anunță apariția a două noi lucrări: „Noi considerații referitoare la aducerea moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva la Iași”, ediție îngrijită de Bogdan Brânză, și un mini-album „380 de ani de la aducerea la Iași a moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva”. Acestea pot fi cumpărate online, la adresa edituradoxologia.ro, sau de la Librăria Doxologia, situată pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

În toată această perioadă, credincioșii se pot închina la Sfânta Cuvioasă Parascheva, racla cu sfintele sale moaște fiind așezată în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Recomandări

Cum se va desfășura Slujba de Înviere la Catedrala Moldovei și Bucovinei

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, preotul Constantin Sturzu, a declarat că Slujba din noaptea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *