marți , 18 mai 2021 6:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Este pentru prima dată în istoria magistraturii ieșene! Doi cunoscuți procurori ieșeni candidează pentru cea mai înaltă funcție în Parchet

Pe lista publicată ieri apar doi procurori ieșeni, ambii cu șanse reale de a obține rezultatul cel mai bun. Este vorba despre Daniel Horodniceanu, cel mai notoriu nume din procuratura ieșeană, și Florin Cășuneanu, cel care a fost două mandate procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Potrivit bzi.ro, prima șansă pentru funcția de procuror general pare să o aibă Horațiu Radu, lector la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și actualul adjunct al Parchetului General.

Doi procurori din Iași au intrat în cursa pentru șefia Parchetului General. Daniel Horodniceanu și Florin Daniel Cășuneanu sunt cei doi procurori ieșeni care vor să ajungă în fruntea Parchetului General. Daniel Horodniceanu a intrat însă și în cursa pentru șefia DIICOT, post pe care l-a mai ocupat în trecut. În perioada în care a condus această structură a avut rezultate foarte bune. Niciodată în istoria Iașului nu au existat doi candidați pentru această funcție. Ieri, procurorul Cășuneanu a precizat că intră în cursă alături de oameni pe care îi cunoaște.

„Nu pot să vă dau o reacție acum. Este la cald. Abia am văzut și eu lista. Chiar nu știu ce să vă spun momentan. Îmi propun să fac multe. Un management de continuitate și schimbare. Continuitate, ceea ce este bun să rămână, ceea ce nu este bun să fie schimbat, în limita atribuțiilor prevăzute de lege. De asemenea, îmi propun să am un stil de management activ, participativ, dar bineînțeles cu respectarea funcției de procuror general. Am avut niște contracandidați cu adevărat redutabili”, a precizat Florin Daniel Cășuneanu.

Recomandări

Costel Alexe solicită membrilor USR să renunțe la orgoliul personal

Numirea viceprimarilor din municipiul Iași a fost lăsată pe locul 2. Președintele Consiliului Județean, Costel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *