miercuri , 20 noiembrie 2019 1:03 am
Iasi booked.net
-1°C

Esplanada din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” va fi reabilitată și modernizată (FOTO)

Esplanada din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” va fi reabilitată și modernizată,  dintr-o necesitate cerută de ieșeni.

Precizez că nu se va construi parcare subterană! Am luat această decizie din două motive: nu vreau să atragem prezența unui număr sporit de autovehicule în zona centrală și nu vreau să deranjăm vegetația înaltă. Sunt două argumente suficient de solide.

Lucrările propuse au în vedere în special modernizarea spațiului din fața Teatrului Național. De-a lungul timpului acolo au fost diverse intervenții. Proiectanții propun și mutarea Cubului de lângă Teatrul Național, eliberarea în întregime a esplanadei și construirea unui amfiteatru unde să se poată organiza reprezentanții artistice. Statuia lui Miron Costin este într-o girație. Conform propunerilor proiectanților, ea va fi integrată în interiorul parcului, care va fi amenajat după detaliile inițiale ale parcului Notre Dame de Sion.

Toată vegetația înaltă va fi păstrată, mă refer aici atât la aliniamentele de platani dinspre strada I. C. Brătianu, cât și dinspre hotelul Mitropoliei. Singurele intervenții se vor face asupra vegetației joase, dominată de tuia și buxus. În prezent aceasta se află și într-o situație fitosanitară destul de precară, dar va fi înlocuită de o altă vegetație joasă, așezată pe un gazon care va domina întreaga esplanada Teatrului Național și toate spațiile din jur acesteia. Mobilierul urban este gândit special pentru această esplanadă. Se reconfigurează și poziționarea fântânilor arteziene. Vor fi și lucrări de cercetare arheologică în vederea depistării fundațiilor bisericii Mănăstirii Dancu, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Recomandări

Tolea Ciumac, cotat cu prima şansă în duelul cu Rambo al Moldovei

Pentru prima oară, de la lansarea proiectului, Dynamite Fighting Show va organiza o gală în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *