marți , 23 iulie 2019 2:00 pm
Iasi booked.net
-1°C

Eroii SMURD căzuți la datorie în urmă cu doi ani, pomeniți de autorități la locul tragediei de la Haragîș

Ambasada României la Chișinău și Consulatul General al României la Cahul au comemorat sâmbătă, 2 iunie, la Haragîș eroii echipajului SMURD căzuți la datorie în urmă cu doi ani.

 

La eveniment au participat Excelența Sa, domnul Daniel Ioniță, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Anca Corfu, consul general al României la Cahul, general maior Mihail Harabagiu, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI al Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților locale și angajați SMURD de pe ambele maluri ale Prutului.


La complexul memorial construit în locul în care s-a prăbușit elicopterul SMURD a avut loc o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoți ai Mitropoliei Basarabiei, conduși de Înalt Preasfinția Sa Petru, Mitropolit al Chișinăului și Exarhul Plaiurilor și Prea Sfinția Sa Veniamin Goreanu, Episcop al Basarabiei de Sud.


Tragedia de la Haragîş s-a produs în data de 2 iunie 2016. La bordul aeronavei se aflau pilotul aparatului de zbor, copilotul, un medic şi un asistent. Elicopterul se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient.

 

Citește și Eroii nu mor niciodată! Astăzi se împlinesc doi ani de la prăbuşirea elicopterului SMURD, în Republica Moldova

 

Recomandări

Copil de 4 ani, transportat de urgență la spital, după ce a consumat insecticid

Un copil de 4 ani, din Lipovu, judeţul Dolj, a fost transportat, ieri, cu elicopterul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *