joi , 13 august 2020 10:54 pm
Iasi booked.net
-1°C

Epidemia de coronavirus s-a răspândit pe toate continentele, mai puţin Antarctica

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate primele cazuri în mai multe state europene, inclusiv România, dar şi în Brazilia sau Pakistan.

În Europa, situaţia cea mai alarmantă rămâne în Italia, acolo unde numărul de cazuri a depăşit 450, iar 12 victime au decedat. Salvarea ar putea veni însă din Statele Unite. Donald Trump a anunţat că oamenii de ştiinţă sunt tot mai aproape de realizarea unui vaccin, scrie observator.tv.

Statele Unite nu vor impune la acest moment restricţii de călătorie pentru Coreea de Sud şi Italia, state în care virusul ucigaş continuă să se extindă cu rapiditate.

Numărul de decese din Italia a crescut la 12, iar cel al infecţiilor a urcat la 456. Au fost înregistrate primele cazuri în trei noi regiuni: Apulia, Toscana şi Marche. Situaţia cea mai gravă rămâne însă în Lombardia, acolo unde numărul pacienţilor a crescut la 305.

Panică este şi în Marea Britanie. În cel mai important district financiar din Londra, Canary Wharf, un bărbat a fost surprins în timp ce se prăbuseşte la pământ după ce tuseşte. Pe imagini se poate vedea cum oamenii fug cât mai departe de individ, în timp ce doar un paznic pare să îşi facă curaj să se apropie de bărbat.

Mai multe companii londoneze le-au cerut angajaţilor să lucreze de acasă şi mai multe instituţii de învătământ au fost închise. Printre acestea se numără şi şcoala unde învaţă prinţul George şi prinţesa Charlotte.

Recomandări

Noi măsuri pentru prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19, la Iași. Spectacolele organizate de ansamblul „Constantin Arvinte” în zona Parcului „Plopii Fără Soț” nu vor mai avea loc

Primarul Mihai Chirica a convocat la Palatul Roznovanu, o nouă ședință a Comitetului Local pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *