joi , 2 decembrie 2021 9:33 am
Iasi booked.net
-1°C

Elevii zeciști au fost premiați de Primăria Iași

Astăzi, la Iași, au fost premiați elevii care au obținut media 10 la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională. În acest an, au fost zece absolvenți cu media 10 la Bacalaureat și șapte la Evaluarea Națională. Evenimentul a avut loc la Palatul Roznovanu. 

Iașul este pe podium și în acest an, situându-se pe locul doi la nivel național, în clasamentul promovabilității și pe locul trei pe țară, după Bucureși și Botoșani.

”Așa cum s-a decis și în consiliul local, fiecare elev va primi suma de 1000 de lei. Toți profesorii și toți ceilalți implicați în actul de educație a acestor copii vor primi câte o tabletă, alături de cărtți pe care le-ați văzut, placheta prin care vrem să își amintească de acest moment, coronița pe care o merită și poate și prezența noastră a tuturor aici.”- a declarat Mihai Chirica, primar Iași

”Iașul confirmă și în acest an școlar faptul că actul didactic nu a fost puternic afectat de criza pandemică, pentru că iată ne bucurăm de 7 medii absolute la Evaluarea Națională și 10 medii de 10 la examenul de Bacalaureat. Nu uităm însă, că dincolo de aceste medii absolute, vorbim și despre alte medii absolute foarte, foarte bune care se situează în zona superioară a ierarhiilor.”- a declarat Luciana Antoci, inspector general ISJ Iași

În urma examenelor de Evaluare Naţională, șapte elevi din judeţul Iaşi au obţinut media maximă, trei dintre aceştia provenind de la Colegiul Național, tot trei de la Colegiul „Costache Negruzzi” și unul de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Târgu Frumos. Dintre cei 10 „zeciști” de la Bacalaureat trei au finalizat studiile la Colegiul Național, doi la Colegiul „Costache Negruzzi”, tot doi la Colegiul „Emil Racoviță” și câte unul la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul de Informatică „Grigore Moisil” și Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani.

Recomandări

126 de ani sub semnul excelenței, la Colegiul Negruzzi Iași

Colegiul Negruzzi a deschis seria manifestărilor culturale prilejuite de celebrarea a 126 de ani de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *