joi , 21 octombrie 2021 8:59 am
Iasi booked.net
-1°C

Elevii Liceului Tehnologic Economic de Turism învaţă să acorde primul ajutor

Liceul Tehnologic Economic de Turism  a organizat  în luna noiembrie, 2018  o serie de activităţi în cadrul proiectului ISJ, Şcoala pentru valori autentice, a cărui temă  este Sănătate şi mişcare. Una dintre activităţile desfăşurate în perioada 20-22 noiembrie  2018, în parteneriat cu Serviciul Voluntar de Ambulanţă, Iaşi a constat într-o lecţie de prim ajutor cu elevii.

Tehnicile de prim-ajutor pot salva foarte multe vieţi. Cunoştinţele minime despre cum se intervine în cazul unei situaţii-limită pot îndepărta pericolul.

Este foarte important ca, până la sosirea unui echipaj medical, cineva să intervină şi să-i ofere pacientului tot sprijinul de care are nevoie. Tocmai de aceea, cursurile de prim-ajutor sau cunoştinţele despre cum să oferim primul ajutor sunt esenţiale pentru viaţa celui pus în pericol.

Elevii au învăţat principalele manevre de resuscitare şi de acordare a primului ajutor în cazul unor accidente, ce pot avea loc în timpul desfăşurării activităţilor zilnice, fie acasă, fie în locuri publice. Astfel, prin colaborarea școlii cu voluntarii de la Serviciul Ambulanță, s-a realizat nu numai un prim pas de conștientizare a rolului fiecăruia dintre noi în menținerea calității vieții și a vieții în sine, dar și o formă de exersare concretă a tehnicilor principale de acordare a primului-ajutor.

Recomandări

Profesor cercetat după ce ar fi lovit un elev

Un profesor de la o şcoală din municipiul Huşi este acuzat de purtare abuzivă şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *