vineri , 30 iulie 2021 4:22 pm
Iasi booked.net
-1°C

Elevii din Iași au susținut astăzi prima probă la Evaluarea Națională

Astăzi, 22 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura română) – sesiunea 2021.

La nivelul județului Iași, au fost prezenți 5611 candidați. Nu s-au prezentat la examen 420 (6,6%) dintre elevii înscriși.

Nu au existat tentative de fraudă și nu a fost eliminat niciun candidat.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi,24 iunie, iar ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie,până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Recomandări

Peste 6000 de elevi din Iași vor participa la Evaluarea Națională

La nivelul județului Iași, în vederea susținerii probelor pentru prima sesiune a examenului de Evaluare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *