marți , 25 februarie 2020 5:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Elevii de la două şcoli din judeţul Iaşi riscă să nu înceapă anul școlar de la 9 septembrie

Sindicatele din învăţământul ieşean atrag atenţia asupra faptului că 120 de copii din judeţ nu vor putea începe anul şcolar din cauza faptului că şcoala în care ar urma să înveţe nu este încă terminată. Este vorba despre situaţia din comuna Sireţel.

120 de copii riscă să NU înceapă şcoala!

Pe 9 septembrie 2019, USLIP IAŞI invită Mass-media, parlamentarii de Iaşi, Prefectul judeţului Iaşi, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi nu în ultimul rând viitorul Ministru al Educaţiei să participe la “Deschiderea Festivă” a anului şcolar în comuna Sireţel la şcolile Humosu şi Sireţel.

La Şcoala Humosu lucrările vor fi finalizate optimist abia în luna aprilie 2020. Astfel, 120 de copii cu vârste între 6 şi 14 ani vor fi forţaţi să facă o navetă de 10 km până la Şcoala Slobozia unde se va învăţa în 3 schimburi, asta în situaţia fericită în care conflictul politic din interiorul Consiliului Local Sireţel va conduce la o eventuală votare a bugetului. Există riscul major ca din cauza blocajului politic şi financiar, copiii de la Şcoala Humosu să NU înceapă anul şcolar!

La cealaltă unitate “de centru” din Sireţel din cauza nefinalizării celui de-al doilea corp de clădire cursurile se vor desfăşura tot în 3 schimburi!”, scrie pe contul de Facebook al USLIP Iaşi.

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, noapte şi în aer liber

Recomandări

MEC: 5.550 de elevi – afectaţi de suspendarea cursurilor din cauza gripei

Suspendarea parţială sau integrală a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ din ţară din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *