duminică , 26 septembrie 2021 11:14 am
Iasi booked.net
-1°C

Elevi din Tulcea în vizită la o universitate din Iași

20 de elevi de la Liceul „Henri Coandă” din județul Tulcea vizitează în această perioadă facultățile Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI).

Aceștia au ajuns la Iași luni, 30 august, și vor pleca joi, 2 septembrie, iar în acest timp au vizitat mai multe facultăți ale TUIASI: Mecanica, Construcții de Mașini și Management Industrial, dar și Inginerie Chimică și Protecția Medicului „Cristofor Simionescu”.

Elevii sunt din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a și au ales Politehnica ieșeană în cadrul unui proiect ROSE, deplasându-se alături de Liliana Popovici, cadru didactic responsabil și cu activitatea de consiliere și orientare pentru cariera profesională. Aceasta a precizat că proiectul are ca scop pregătirea tinerilor, în special din medii defavorizate, pentru a putea menține un nivel ridicat al educației, în special în vederea apropierii examenului de bacalaureat.

Programul elevilor a fost unul complex: au fost cazați în Campusul „Tudor Vladimirescu” din Iași și în fiecare zi au vizitat atât sediile facultăților TUIASI, cât și diferite zone din capitala Moldovei. În cursul zilei de miercuri, 1 septembrie, aceștia au fost chiar la sediul companiei OMCO, o vizită facilitată de reprezentanții Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial (CMMI).

Recomandări

Noi cazuri de școlari infectați cu COVID-19

Având în vedere prevederile ORDINULUI privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *