joi , 21 octombrie 2021 8:22 am
Iasi booked.net
-1°C

Efectul Guvernării PSD? La fiecare 5 ani, pe șoselele din Moldova, dispare o comună medie!

Suntem fruntași în statistica națională și oficial suntem, din punct de vedere al siguranței rutiere, cea mai periculoasă regiune din Uniunea Europeană. În Moldova rata accidentelor grave, numărul decedaților și răniților grav este mult mai ridicată decât în vestul țării sau în zonele în care infrastructura rutieră este modernizată.

Viața participanților la trafic este pusă în primejdie de starea proastă a drumurilor și infrastructura rutieră subdimensionată, incapabilă să preia în siguranță volumul traficului rutier!

Preocupați de organizarea unui miting regional de 40.000 de oameni, PSD uită că an de an le-a refuzat celor 5 milioane de locuitori din județele Moldovei dreptul la un trai mai bun, dreptul constitutional de a fi tratați cu demnitate și respect!

Cifrele din mandatele guvernării PSD sunt elocvente, atât la alocările financiare cât și la statistica accidentelor rutiere, iar dacă suprapunem cele 2 documente putem vedea exact care este impactul promisiunilor neonorate!

Nici o capitală de județ din Moldova nu are o centură ocolitoare finalizată, fie ea și degradată, care să preia traficul de tranzit și cel de mare tonaj, surse de poluare,  ambuteiaje și accidente rutiere.

Drumurile de mare viteză care să conecteze județele noastre sau să lege regiunea de vestul Europei și de celelalte regiuni rămân un vis frumos pentru următorii 5-10 ani, dar aceste aspecte nu i-au împiedicat pe social democrați să forțeze oamenii să vină la Iași cu peste 800 de autocare și microbuze, doar pentru a-i face pe plac dictatorului Liviu Dragnea.

Pe 9 mai PSD-ul le va arăta literalmente propriilor oameni dovada minciunii și promisiunilor deșănțate lansate în ultimele campanii electorale!

Vor veni la Iași 10.000 de cetățeni din Botoșani, dar puțini mai știu că ambele rutele ce leagă Botoșaniul de Târgu Frumos și Iași au fost licitate de câțiva ani și PSD-ul a tergiversat lucrările. La vizita de la luna trecută, Ministrul Cuc le promitea botoșănenilor drum nou, iar în următoarea zi a suspendat licitația.

Vor veni 15.000 din Suceava, dar Maricel Popa nu îi va aduce prin Breazu, un drum care zace nemodernizat, pentru a nu se face și mai tare de rușine!

O rușine și o incompetență greu de înțeles, pentru că deși liberalii i-au lăsat un proiect cu fonduri europene la cheie, modernizarea drumului Iași-Suceava, Maricel Popa nu a mișcat un deget și săptămânal în localitățile Iașului locuitorii protestează din cauza gropilor și a lipsei de implicare a autorităților!

Sunt aduși din Huși și Vaslui aproximativ 10.000 de oameni! Ii invit să îi transporte pe Drumul Hoților, o parte din Centura Municipiului Iași, sector de drum de care efectiv mă rog să fie finanțat și modernizat și pentru care nu s-au alocat nici măcar 2 lei în 7 ani!

Bacăul și Neamțul vor aduce 20.000 de oameni pe E85, ”drumul morții”, cum este știut de toată România, un drum depășit din toate punctele de vedere, nemodernizat și care săptămânal își ia tributul în vieți omenești!

De prea mult timp Moldova așteaptă să fie tratată cu demnitate și respect în timp ce tot mai multe familii sunt distruse în accidentele rutiere de pe drumurile Moldovei: peste 2000 de oameni și au fost grav răniți peste 9200 de oameni în cele 9700 de accidente grave înregistrate de Ministerul de Interne, precizează comunicatul de presă dat de Deputatul Costel Alexe.

Asta înseamnă dispreț și nepăsare față de milioane de cetățeni condamnați la sărăcie, umiliți de actuala guvernare și trădați tocmai de parlamentarii, primarii și președinții de consilii județene pe care i-au mandatat să îi reprezinte!

Recomandări

PNL nu va susține în PARLAMENT un guvern condus de Dacian CIOLOȘ

PNL nu va susține în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloș, a spus Florin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *