luni , 6 decembrie 2021 7:58 pm
Iasi booked.net
-1°C

Editia 45 a Expozitiei ”Flori de toamnă” debutează pe 30 octombrie in Gradina Botanica din IAȘI

Incepând cu 30 octombrie 2021 debuteaza cea de-a 45-a editie a expozitiei „Flori de toamnă” din Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”din Iasi.

Cea de-a 45-a ediție a expoziției „Flori de toamnă” din Grădina Botanică „Anastasie Fătu” va fi deschisă zilnic, între orele 9:00-16:00, de pe 30 octombrie până pe 21 noiembrie 2021. Prețul unui bilet este de 15 lei, iar pentru grupurile organizate – de 5 lei. Taxa intrare pentru elevi, studenți, pensionari, grupuri formate din cel puțin 10 persoane la expoziții florale este de 8.00 lei.

În cadrul serelor expoziționale va fi prezentată colecția de ardei iuți decorativi care reunește 10 specii și subspecii, cu 125 de soiuri și hibrizi, dintre care 12 soiuri vor fi expuse pentru prima cu prilejul acestei ediții. În aceleași spații vor fi prezentate 16 specii și soiuri ale genului Solanum, taxoni cu importanță științifică și economică, specii toxice și medicinale, printre noutăți numărându-se zârna de catifea, originară din Argentina, ale cărei fructe sunt surse de pigmenți violet, planta de kerosen originară din America de Sud, planta toxică pentru om dacă este ingerată și iritantă dacă este atinsă și zârna africană, specie ale cărei frunze sunt bogate în vitamine și minerale.

Cu ocazia acestui eveniment vor fi expuse și eșantioane de fructe și semințe provenind de la specii de plante cultivate în spațiile exterioare și în serele Grădinii Botanice din Iași, care invită publicul să exploreze rolul biologic al acestora și semnificația acestora pentru diferite culturi ale globului. Grădina Botanică din Iași, înființată la 10 august 1856, poartă numele fondatorului său, medicul și naturalistul Anastasie Fătu. În acest an, aniversează 165 de ani de transformări istorice pe diferite amplasamente din Municipiul Iași, fiind prima grădină botanică universitară românească.

Recomandări

Vizitatorii Grădinii Botanice din IAȘI nu trebuie sa mai prezinte CERTIFICATUL verde

Pentru că expoziția „Flori de toamnă”, care era încadrată ca eveniment cultural și condițiile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *