joi , 25 februarie 2021 6:05 pm
Iasi booked.net
-1°C

Echipamente de un milion de euro, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Cele mai moderne echipamente în domeniul neurochirurgiei și chirurgiei spinale din sud-estul Europei, aflate în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof.Dr. N. Oblu”, au fost certificate. Până acum, acestea au fost folosite în varianta demo. De mâine, medicii vor putea folosi echipamentele în toate intervențiile chirurgicale.

 

Costul pentru achiziționarea aparaturii a fost de un milion de euro, fonduri alocate de Consiliul Județean și Spitalul Clinic de Urgență “Prof.Dr. N. Oblu”. Sala dispune de un sistem de imagistică ultraperformant, un dispozitiv de ultimă generație O-Arm2, o masă de operație radiotransparentă din fibră de carbon și un sistem de neuronavigație care permite efectuarea intervențiilor chirurgicale în modul 3D. Astfel, operațiile vor fi efectuate în condiții de maximă siguranță atât pentru pentru pacient cât și pentru cadrele medicale.

80 de specialiști din țară și din Republica Moldova vor avea ocazia să testeze aparatura în următoarele trei zile în cadrul Simpozionului și Workshop-ului Hands-On „Tehnici moderne de imagistică intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală”, organizat la la Spitalul Clinic de Urgență „Prof.Dr. N. Oblu”.

„Acum, putem spune că în sud-estul Europei ora exactă în domeniul neurochirurgiei se dă la Iași. Alături de Centrul de Neurochirurgie de la Viena, avem cei mai buni specialiști și cea mai performantă aparatură, însă nu vrem ca reușitele noastre să se oprească aici ”, a precizat Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”.

Totodată, secția de anestezie și terapie intensivă (ATI), cu o capacitate de 30 de paturi, va fi modernizată și dotată cu aparatură ultramodernă. În acest sens, Consiliul Județean a alocat 2 milioane de euro.

La Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu va fi construit un Centru de Neuroexcelență cu o suprafață de 2500 de metri pătrați, conectat la toate facilitățile unității medicale. Noua unitate va dispune de două săli de operație dotate cu echipamente performante în domeniul neurochirurgiei dar și de o zonă pentru fizioterapie.

Centrul de Neuroexcelență se află în faza de proiectare, iar costurile estimate la 4,5 milioane de euro vor fi suportate integral de Consiliul Județean.

Recomandări

Un bărbat din Iași a încercat să se sinucidă prin incendiere

Un bărbat din Iași a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *