Echipa de Robotică Peppers a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din IAȘI va participa la concursul „First Tech Challenge Championship” organizat în SUA

Date:

Echipa de Robotică Peppers a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași va participa la etapa internațională a First Tech Challenge Championship în Houston, Texas, în perioada 16 – 25 aprilie 2023, și grație unui sprijin financiar acordat de municipalitatea ieșeană.

În acest scop Consiliul Local a aprobat încheierea unui acord de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și alocarea unei sume de 130.000 de lei pentru susținerea deplasării echipei.

La Concursul Național de Robotică Școlară BRD First Tech Challenge Romania, organizat la începutul acestei luni de Asociaţia Naţie prin Educaţie sub egida Ministerului Educației, echipa Peppers a obținut premiul Inspire, calificându-se astfel în etapa internațională din Statele Unite ale Americii. La aceasta vor participa 15 membri, patru peer-mentori (elevi majori) și profesorul mentor Mirela Țibu.
Deplasarea, cazarea și masa pentru cinci membri ai echipei și profesorul mentor vor fi asigurate de Asociația Nație prin Educație, iar 14 membri trebuie să își asigure cheltuielile, beneficiind pentru aceasta de sprijinul municipalității.

Felicit Peppers, precum și celelalte echipe de robotică școlară din orașul nostru, dar și pe mentorii și coordonatorii lor pentru aceste rezultate excepționale, care fac cinste educației ieșene și Municipiului Iași, în general.

Educația este prioritară, iar inteligența, creativitatea, perseverența și lucrul în echipă sunt valori care ne inspiră și pe care suntem onorați să le susținem”, a declarat primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

FOTO: DIICOT a descoperit primul laborator clandestin de steroizi din România! Descinderi în IAȘI și alte trei județe

Procurorii DIICOT efectuează 15 percheziții domiciliare în București și...

Tichete sociale valorice, cu ocazia Sărbătorilor de Paști, pentru pensionarii ieșeni

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

Primăria IAȘI distribuie o nouă tranșă de AJUTOARE pentru persoanele defavorizate

Începând cu data de 29 martie 2023, Primăria Municipiului...