vineri , 16 aprilie 2021 10:13 am
Iasi booked.net
-1°C

E oficial: mașinile diesel vor fi interzise în toată Europa

Comisarul european Elzbieta Bienkowska pentru piaţă internă şi industrie a dat verdictul și a precizat că, în câţiva ani, autoturismele pe motorină vor dispărea complet.

 

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat Bienkowska, în contextul legat de scandalul emisiilor trucate.

Această declarație nu este ceva nou, ținând cont că unele mari oraşe europene au anunţat deja interzicerea circulaţiei mașinilor diesel.

Roma a anunţat deja că, din 2024, maşinile diesel vor fi interzise, iar în anul următor se va aplica o măsură similară şi în Madrid şi Atena.

„Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, a explicat Cristian Bucur, director tehnic RAR motivul pentru care toată Europa este atât de alarmată.

 

Sursa: b1.ro

Recomandări

Program de reparare pentru ambulanțele din Iași

Timp de doi ani, ambulanțele de la SAJ Iași vor intra într-un program de reparații.  …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *