joi , 2 decembrie 2021 9:14 am
Iasi booked.net
-1°C

După demiterea lui Nicolae-Victor Zamfir, Academia Română protestează

Academia Română protestează față de demiterea academicianului Nicolae-Victor Zamfir din funcția de Director General al Institutului Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“, spunând că decizia și modul ei de aplicare sunt ”de neînțeles.

”Biroul Prezidiului Academiei Române a luat act cu profundă dezamăgire de decizia Ministrului Educației și Cercetării, doamna Monica Cristina Anisie, de revocare nejustificată a colegului nostru, acad. Nicolae-Victor Zamfir, din funcția de Director General al Institutului Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“ (IFIN-HH). Cariera ştiinţifică, prestigiul și rezultatele academicianului Zamfir în conducerea IFIN-HH și a Proiectului ELI-NP sunt de notorietate la nivel naţional și internațional”, spune Academia într-un comunicat de presă.

Acum o săptămână, 66 de cercetători de vârf din toată lumea, au semnat o scrisoare deschisă adresată Ministerului Educației și Cercetării și conducerii IFIN-HH în care își manifestă sprijinul și simpatia pentru cercetătorul Livius Trache, concediat acum două săptămâni de conducerea Institutului.

Recomandări

Protest inedit făcut de doi studenți, pe străzile din Iași

Apariţie inedită pe străzile Iaşului. Doi studenţi din Iaşi au ales o manieră originală de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *