marți , 4 august 2020 2:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Dublu eveniment la Teatrul Național din Iași, astăzi

Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași anunță un dublu eveniment, care va avea loc marți 7 ianuarie 2020 la Uzina cu Teatru: premiera spectacolului Despărțitorul și lansarea unui nou volum de teatru, autor: Ion Sapdaru.

Despărțitorul” este prima producție a Teatrului Național din Iași din noul an, spectacol care se va juca la Uzina cu Teatru, de la ora 19.30.

Textul, regia și coloana sonoră îi aparțin regizorului Ion Sapdaru, care a dus la bun sfârșit acest proiect alături de o echipă artistică extraordinară: actorii Sorin Cimbru, Doru Aftanasiu, Dumitru Năstrușnicu, Radu Homiceanu, Anne Marie Chertic, Oana Sandu, Alexandra Bandac, Alexandru Gușă, Ioana Ivănescu, Francisc Bucur, Petre Sapojnic, scenograful Cătălin Târziu. Asistenți de regie: Radu Mihoc și Francisc Bucur.ion sapdaru teatru

Tot pe 7 ianuarie, de la ora 19.10, în seara premierei, Ion Sapdaru își lansează un nou volum de teatru, apărut la Editura Junimea. Cartea cuprinde piesele de teatru Un înger bătrân cu semințe de măr în buzunar (planificată să fie montată la Cluj), Omul cu cinci pisici (jucată în Bulgaria) și Freelancer Story (montată la Teatrul Național Iași și în Lituania).

Anul acesta, regizorul împlinește 30 de ani de teatru pe scena Naționalului ieșean, o aniversare marcată fericit de evenimentele care vor avea loc în seara zilei de 7 ianuarie. Acum 30 de ani, Ion Sapdaru ajungea la Iași cu primul turneu al unui teatru românesc din Basarabia în România. Talentul său a fost remarcat și, la invitația lui Mihai Ursachi, directorul de atunci al Teatrului, și a regizorului Ovidiu Lazăr, a rămas în trupa ieșeană de actori.

Ion Sapdaru despre Despărțitorul: ”Este o înşiruire de povești urbane, al căror liant este un personaj ciudat, Felix Poenaru, care a înfiinţat o firma de despărţiri, AdioSRL. Pentru o sumă oarecare de bani, individul se angajează să despartă cupluri. Cum se întâmplă? Bate la uşă, se prezintă, spune că persoana care l-a mandatat nu vrea să continue relaţia amoroasă și… cam atât. Este foarte simplu și durează câteva minute. Ei bine, nu-i chiar aşa. Dacă lucrul acesta s-ar întâmpla în Suedia sau Germania ar fi foarte simplu. Aici, la noi, în Balcani e mai complicat și mai periculos.

Recomandări

Un absolvent de şcoală profesională câştigă de două ori mai mult decât un absolvent de facultate

Un electrician proaspăt absolvent de şcoală profesională se angajează cu un salariu brut de minim …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *