Drumul Iași – Suceava: pot începe lucrările la primii 52 km

Date:

Unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean (CJ) va demara în primăvara anului viitor. Este vorba despre axa rutieră Iași – Suceava, reabilitarea drumului fiind realizată cu bani de la Uniunea Europeană, notează apix.ro.

CJ a organizat deja licitația, pe care a împărțit-o în trei loturi:

-modernizare DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (circa 30 km, valoare estimată 66,2 milioane lei)

-modernizare DJ 281 D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și modernizare DJ 281 D Coarnele Caprei – Belcești (circa 22 km, valoare estimată de 46 milioane lei)

-modernizare DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B – Scobinți – Lespezi (circa 40 km, valoare estimată de 96 milioane lei)

Până acum, CJ a semnat contractele pentru primele două loturi, ambele fiind adjudecate de către aceeași asociere de firme formată din Alpenside și General Trust Argeș SRL, asociere ce are un subcontractant (Elektra Invest) și un terț susținător (Domarcons SRL).

Alpenside a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 81 milioane lei, un profit de 6,7 milioane lei și un număr mediu de 121 angajați.

Despre Alpenside, presa centrală nota în urmă cu câțiva ani că este condusă de către un apropiat la Sorin Ovidiu Vântu printr-un offshore, dar, la acest moment, acel offshore nu mai face parte din acționarat. Unic asociat în firma este Vlad Ionel Vameșu, om de afaceri cunoscut din București și implicat în trecut într-un dosar instrumentat de DIICOT cu privire la activitatea unei foste companii la care Vameșu era asociat (Straco Grup).

În 2017, Alpenside a câștigat licitația pentru un lot din autostrada Comarnic – Brașov, respectiv tronsonul Râșnov – Cristian. Vara trecută, constructorul a emis și prima factură pe proiect, de aproape 15 milioane lei, lucrările demarând în mai 2019. În total, pentru realizarea a 6 km de autostradă și circa 4 km de drum național la 4 benzi cu separator median, Alpenside va încasa 118 milioane lei, termenul de execuție fiind aprilie 2020.

Nu este exclus ca Alpenside să câștige și lotul III din drumul Iași – Suceava. Acest lot este și cel mai mare: 40 km la o valoare estimată de aproape 100 milioane lei, mai notează sursa citată.

Ceilalți doi ofertanți sunt tot două asocieri, conduse de firme din Iași: Eky Sam – Big Conf SRL și Daroconstruct – Rutador SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...